⏰ як варити ттоккук. Традиції приготування і подачі ттоккука. Як подавати ттоккук.

Скільки варити ттоккук?

10:00
Ттокук варити 2 години.

Як варити ттоккук

Продукти
яловича грудинка — 200 грам
Яйця курячі — 2 штуки
цибуля порей — 2 стебла
Редька — 50 грам
часник — 6 зубчиків
Борошно рисове — 1 стакан об'ємом 250 мілілітрів
кунжутне масло — 1 чайна ложка
насіння кунжуту — 2 чайні ложки
соєвий соус — 3 столових ложки
сіль — 1 чайна ложка
перець чорний мелений — 1 чайна ложка

Як готувати супи
1. Перемішати 1 склянку клейкої рисової муки, 1 чайну ложку солі і половину склянки води в невеликій каструльці.
2. Каструлю більшого діаметру вистелити бавовняним рушником по дну, влити 2 склянки води, зверху поставити каструлю з рисовою сумішшю.
3. Конструкцію поставити на вогонь і варити на паровій бані 25 хвилин після закипання.
4. Зняти пароварку і перекласти гаряче тісто для вимішування в миску.
5. Вимішувати гаряче тісто в мисці міксером поки воно не стане пластичним на дотик — протягом 15 хвилин.
6. Зліпити ттоки: скачати ковбаску діаметром 1,5-2 сантиметри, і нарізати її навскоси ковбасної нарізкою; товщина ттока — 4-6 сантиметрів.
7. Яловичину розморозити, якщо вона була заморожена, промити і викласти в каструлю.
8. Влити 1 літр води, поставити каструлю на вогонь.
9. Довести воду до кипіння і злити перший бульйон.
10. М'ясо помити теплою проточною водою і покласти в помиту каструлю, залити 1 літром води і поставити на вогонь.
11. Коли вода в каструлі закипить, додати до м'яса 1 стебло цибулі-порею, 50 грам редьки, 5 зубчиків часнику і залити 1 столову ложку соєвого соусу.
12. Накрити каструлю кришкою і залишити бульйон варитися на повільному вогні 1 годину.
13. Через 1 годину м'ясо вийняти з каструлі, бульйон процідити через сито.
14. Відокремити білок від жовтка і посмажити на сковороді окремо один від одного.
15. Порізати яєчні ромбиками для прикраси супу смажений білок, жовток і 1 стебло цибулі-порею.
16. М'ясо розібрати на волокна і маринувати 20 хвилин в суміші: 2 столових ложки соєвого соусу, 1 чайна ложка насіння кунжуту, 1 щіпка солі і чорного меленого перцю і 1 подрібнений зубчик часнику.
17. Проціджений бульйон знову поставити на вогонь, додати в нього порізані ттоки і варити 3-4 хвилини до спливання ттоків.
18. Розлити бульйон по тарілках, прикрасити зеленню, м'ясом, пластинами яєчні і насінням кунжуту.

Фкуснофакти

— Ттоккук – святкове блюдо корейської кухні з галушками. Згідно з прикметами сходу-чашка ттоккука продовжує життя.

— традиційно ттоккук вариться з додаванням вареного яйця і маринованого м'яса.

— Ттоки — рисові пиріжки, традиційно вживаються в їжу карейцамі. Залежно від того, який привід, тток готують з різними наповнювачами.

— рекомендується ттокі готувати за день до приготування ттоккука. Заздалегідь приготовлені тток підсихають зверху, а всередині залишаються м'якими і ніжними, що дозволяє їм проваритися рівномірно.

— подають ттоккук, передбачивши на столі сіль, чорний мелений перець і соєвий соус.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?