Як варити бурфі
Продукти незбиране молоко (бажано Домашнє) — 1 літр цукор — 50 грам насіння кардамону (можна використовувати шафран або ваніль) & 8212 ;щіпка мигдаль, кешью( можна використовувати будь-які горіхи) — 100 грам Як варити бурфі 1. Налити в каструлю з товстим дном літр молока, помістити на сильний вогонь, дати закипіти. 2. Зменшити вогонь до середнього, тримати із закритою кришкою годину, періодично заважаючи, поки молоко не загусне. 3. Покласти 50 грам цукру, тримати на конфорці ще 15-20 хвилин, поки цукрово-молочна консистенція не стане відходити від стінок каструлі. 4. Зняти каструлю з конфорки, додати дрібку кардамону, перемішати, остудити. 5. Викласти помадку на блюдо, місити кілька хвилин, поки помадка не розм'якшиться. 6. Розділити помадку на кілька однакових частин, мокрими руками скачати в кульки. 7. Посередині кожної кульки покласти мигдаль і пальцем злегка втиснути його. 8. Помістити в холодне місце на 40 хвилин.
Фкуснофакти
— Бурфі — традиційна індійська солодкість, уварене до щільної консистенції молоко з цукром, потім охолоджуване. В Україні та Білорусії є аналогічний десерт — молочна помадка . — Бурфі прикрашають горіхами, кокосовою стружкою, кунжутом. — у помадку додають шафран, кардамон, ваніль, рожеву воду. — для приготування бурфі рекомендується брати каструлю з товстим дном, інакше молоко може підгоріти. — Бурфі скачують в кульки і подають охолодженими на плоскому посуді. — вартість продуктів для варіння бурфі зі свіжого молока — від 100 грн./350 грам (в середньому в Києві на липень 2021 р).
Бурфі на сухому молоці
продукти сухе молоко — 200 грам цукор — 100 грам вершкове масло — 80 грам Кешью (можна замінити на будь-які горіхи) — 100 грам Сметана — півсклянки ванільний цукор — щіпка Як варити бурфі на сухому молоці 1. Покласти в каструльку 80 грам масла, помістити на тихий вогонь, розтопити масло. 2. Додати до масла 100 грам звичайного і дрібку ванільного цукру, тримати на середньому вогні 5 хвилин, заважаючи, до утворення бульбашок. 3. Покласти в цукрову суміш півсклянки сметани, перемішати, тримати 5-7 хвилин до утворення піни, прибрати з конфорки. 4. Вилити цукрово-сметанним масу в миску, збивати міксером або віночком 5 хвилин, поступово додаючи 200 грам сухого молока до отримання тягучої консистенції. 5. Викласти помадку в форму, зверху покласти кешью і пальцями втиснути їх в помадку. 6. Прибрати бурфі на годину в холодильник. 7. Остигле бурфі нарізати на порції.