скільки варити морс?
Морс із заморожених ягід варити 10 хвилин після закипання.
поради по варінні морсу
1. При варінні морсів можна додати корицю, гвоздику, аніс за смаком.
2. Замість цукру, можна використовувати мед (в тих же кількостях, що і цукор).
3. Щоб надати морсу особливий колоритний смак, можна додати в морс лимонний сік, м'яту, корицю.
4. Подають морс як в холодному, так і в гарячому вигляді.
як варити морс
продукти
Вода — 1 літр
Ягоди або варення — 1 стакан
Мед або цукор — 3 столових ложки
як варити морс
Ягоди перебрати, зіпсовані видалити. Хороші ягоди промити, викласти в каструлю, залити водою і додати цукор. Поставити каструлю з ягодами на вогонь і варити 10 хвилин після закипання, розчиняючи цукор у воді. Потім процідити ягоди через сито і віджати ягідний сік. Змішати відвар з соком — і морс готовий!