Рецепт простого гуляшу
продукти
яловичина, свинина або телятина — півкіло
голова лука — 1 штука
картопля — 3 картоплини середнього розміру.
свинячий жир — 2 столові ложки, можна замінити на масло
помідори — 1 великий або 2 невеликих
кмин, сіль, часник і червоний (або чорний) перець — за смаком.
приготування простого гуляшу
важливо: сковорідка повинна бути велика, можна використовувати казан. Дрібно нарізану цибулю обсмажувати до золотистої скоринки в свинячому жирі. М'ясо нарізати невеликими шматочками (1,5 — 2 см.стороною), промити під холодною водою, добре посолити, додати до цибулі в сковорідку і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин з невеликим додаванням води.
картоплю нарізати кубиками, додати в сковорідку. Додати спеції, не крупно нарізані помідори і добре перемішати. Додати води, щоб вона повністю покривала інгредієнти — і тушкувати ще близько 20 хвилин. Подавати з булкою хліба і негострими овочами.
Рецепт гуляшу угорського (класичного)
продукти
М'ясо яловичини або, в ідеалі, телятини — півкіло
свинячий жир, смужки бекону або рослинне масло — 2 ложки
голова лука — 1 штука
червоний перець (паприка) — 1 столова ложка
сіль, кмин, часник — за смаком
картопля — 3 картоплини
солодкий перець — 1 великий або 2 маленьких
помідор — 1 штука.
приготування простого гуляшу
відрізняється від приготування простого гуляшу виключно тим, що разом з помідорами додається солодкий перець, порізаний смужками. І паприки кладеться більше.