Як варити суп Ахіако
Продукти
Вода — 2,5 літра
Телятина — 300 грам
Кукурудза — 2 качана
солодкий розварюється картопля — 7 штук середнього розміру
Авокадо — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
каперси — 50 грам
Орегано — 30 грам
кріп — 20 грам
як варити суп Ахіако
1. Телятину викласти в каструлю і залити водою.
2. Поставити каструлю з м'ясом на сильний вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і зняти піну.
3. Посолити бульйон, викласти в нього очищену цибулину.
4. Прикрити каструлю кришкою і варити на тихому вогні 1 годину.
5. Вийняти м'ясо з бульйону, трохи остудити, нарізати і повернути в каструлю.
6. Картоплю очистити і вимити; 2 картоплини натерти на крупній тертці (для загустіння супу), інші порізати кубиками 1,5-2 сантиметри.
7. Викласти картоплю в бульйон, додати орегано.
8. Качани кукурудзи очистити від листя, вимити і розрізати на гуртки 2-3 сантиметри.
9. Викласти кукурудзу в бульйон.
10. Варити ахіако 20 хвилин.
11. Кріп помити, обсушити і дрібно нарубати.
12. Авокадо вимити, очистити від шкірки, надрізати навпіл, роз'єднати половинки і видалити кісточку.
13. Розрізати авокадо великими часточками.
14. Розлити суп по тарілках, в кожну викласти трохи кропу і каперсів і жменьку часточок авокадо.
Фкуснофакти
— Ахіако — Колумбійський суп на основі розварюються сортів картоплі з м'ясом і крупно нарізаними качанами кукурудзи. Як м'ясо можна використовувати курку, телятину, телячі ребра.
— у російських умовах, коли кукурудза широко доступна лише в літній сезон, при варінні ахіако допускається використовувати заморожені качани або кукурудзяні зерна.
— Зелень гуаско практично неможливо знайти в російських магазинах, тому прийнято замінювати її орегано.
— подавати Ахіако слід зі сметаною, каперсами, свіжими нарізаними овочами (авокадо) і зеленню.
— Назва« ахіако »походить від слова« ахи» (« перець ») мови південно-американських індіанців, при цьому в акіако не додають перець.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!