Як варити суп кок-а-Лікі
продукти
курячі стегна — 4 штуки
Вода — 2 літри
ріпчаста цибуля — головка
Ячмінь — третину склянки
цибуля-порей — штука
селера — 2 стебла
свіжий чебрець — гілочка
Петрушка — пучок
чорний перець — пів чайної ложки
сіль — за смаком
як варити суп кок-а-Лікі
1. Курячі стегна помити в холодній воді.
2. Ріпчасту цибулю почистити, подрібнити.
3. Ячмінь промити в холодній воді.
4. Налити в каструлю два літри води, закласти курку, цибулю і ячмінь, помістити на сильний вогонь, дати закипіти.
5. Зменшити вогонь до слабкого, варити 60 хвилин.
6. Дістати з бульйону курячі стегна, прибрати шкіру, м'ясо зняти з кісток, обробити на невеликі шматочки; кістки видалити.
7. Цибулю-порей, селеру, петрушку, чебрець помити, подрібнити.
8. У бульйон покласти курку, цибулю-порей, селеру, петрушку, чебрець, сіль, перець, тримати на тихому вогні 30 хвилин.
Фкуснофакти
— Кок-а-Лікі — традиційний шотландський суп. У перекладі з шотландського назва означає « курка-цибуля-порей».
— у традиційному шотландському рецепті в суп додають чорнослив.
— в кок-а-лики можна покласти картоплю , рис або перловку , щоб зробити блюдо більш ситним.
— Кок-а-Лікі має спорідненість з Французький цибульний суп у зв'язку зі своєю цибулевої складової.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!