⏰ як варити суп кальбітхан-корейський суп з хребта. Правила варіння по кроках і секрети смачного супу

Як варити кальбітхан?

10:00
на варіння супу кальбітхан піде 7 годин, з них на кухні — 2 години.

Як варити кальбітхан

продукти
яловичі ребра — 800 грам
Дайкон (редька) — 200 грам
яйце — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 штука
часник — 40 грам
зелена цибуля 40 грам і 20 грам
соєвий соус чхонжан — 2 чайні ложки
кунжутне масло — половина столової ложки
сіль — 2 чайні ложки
чорний мелений перець — 1 чайна ложка

як варити кальбітхан
1. Яловичі ребра порубати на шматки, викласти в каструлю, залити холодною водою на 3 години, щогодини змінюючи воду.
2. Дайкон промити, почистити і нарізувати шматочками довжиною по 6 сантиметрів.
3. Цибулю і часник почистити; часник дрібно порубати, а цибулю нарізати тонкими півкільцями.
4. Яйце розбити, влити в миску і збити з невеликою дрібкою солі; посмажити тонку яєчню. Потім нарізати його тонкою соломкою.
5. Видалити з вимочених ребер жир і жили.
6. У каструлі закип'ятити 1 літр води і опустити в неї ребра, бланшувати їх протягом 5 хвилин.
7. Ребра залити водою (5 літрів) і довести до кипіння.
8. Зменшити вогонь, томити бульйон на повільному вогні 1,5 години.
9. Додати дайкон і варити ще 1 годину, видаляючи шумівкою накип.
10. Дістати дайкон і порізати тонкими часточками довжиною по 3 сантиметри.
11. Реберця приправити сумішшю часнику, меленого перцю, соєвого соусу і кунжутного масла.
12. Бульйон остудити, зняти застиглий жир з поверхні і процідити через марлю. Додати ребра і дайкон і довести до кипіння. Посолити і варити ще 2 хвилини.
13. Перед подачею додати в тарілку нарізану яєчню, цибулю, сіль і перець за смаком.

Фкуснофакти

— Кальбітхан є однією з різновидів корейського супу комкук, який готують з різних частин яловичини (наприклад, голови, кісток і т.д.), повільно виварюючи на слабкому вогні.

—у давні часи супам для важливих подій або персон давали назву із застосуванням закінчення « тхан». Наприклад, суп « комтхан», могли собі дозволити лише представники знаті, так як для його приготування використовувалися дорогі складові. А саме найменування страви походить від корейського слова має значення «разврівать».

— серед корейців існує думка, що комхтан буде мати справжній смак, тільки якщо його готувати в котлі і з великою кількістю м'яса. До того ж приготування такої страви займає дуже багато часу. Тому корейці вважають за краще замовляти його при відвідуванні ресторанів.

— корейці вважають за краще не додавати сіль і перець в кальбітхан при варінні, оскільки використовуються гострі цибулю і часник, а також солоний соєвий соус. Додавати сіль і перець в кальбітхан слід за смаком.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?