⏰ скільки варити локшину-рецепт, правила варіння, точний час, в яку воду класти і що зробити, щоб не злиплися

Скільки варити локшину?

05:00
Для варіння локшини знадобиться велика кількість окропу або бульйону. У закипілу рідину всипають відразу все кількість локшини і тут же перемішують, щоб не злиплася. Варити 5 - 7 хвилин в залежності від розміру і товщини локшинки. Яєчну локшину варити швидше звичайної, 3-4 хвилини.

Як просто зварити локшину

    знадобляться — локшина, вода, сіль, масло за смаком
  • 1. Закип'ятіть воду — води повинно бути багато, особливо якщо ви віддаєте перевагу залишати довжину локшини, не ламаючи її. На 100 грам локшини мінімум 2 літри води.
  • 2. Локшину потрібно починати варити на великому вогні при самому активному кипінні води, так як макарони остуджують воду і якщо вогонь буде невеликим, кипіння за рахунок цього охолодження припиниться, а локшина в не киплячій воді миттєво сліпнется.
  • 3. Коли вода активно закипіла — додайте солі (на 2 літри води 1 чайна ложка солі) і трохи самого звичайного масла, щоб локшина не злиплася.
  • 4. Вода підготовлена до варіння локшини — тепер опустіть локшину в каструлю і тут же починайте активно перемішувати ложкою. Локшина через структуру миттєво злипається, розліпити її під час варіння досить складно. З тією ж метою макарони не накриваються кришкою.
  • 5. При варінні важливо, щоб локшина по всій довжині повністю виявилася в воді. Якщо цього не станеться, випаровується з каструлі вода подіє на ще сухі макарони як клей. А якщо при варінні використовується газова плита, то вогонь може підплавити макарони і блюдо буде зіпсовано. Тому відходити від плити в перші пару хвилин варіння не слід.
  • 6. Після варіння локшину потрібно відкинути на друшляк, злегка в ньому потрясти і повернути в гарячу каструлю. Туди ж додати масла і накрити локшину щоб не остигала якомога довше.

    лапша варёная

Як готувати локшину з креветками

продукти
локшина — 50 грам
Креветки очищені — 200 грам
Петрушка — 1 невеликий пучок
солодкий болгарський перець — 1 штука
Лимон — половина
консервований зелений горошок — 3 столові ложки
сіль і перець — за смаком

як приготувати локшину з креветками
1. Закип'ятити 1 літр води.
2. Всипати в закипілу воду локшину, варити 5-7 хвилин, перекласти на друшляк і промити під проточною водою.
3. Закип'ятити 1 склянку води в каструлі, викласти креветки і варити 3 хвилини після закипання.
4. Трохи остудити креветки і очистити від панцира.
5. Болгарський перець помити, вирізати плодоніжки, очистити від насіння і нарізати тонкими півкільцями.
6. Розігріти сковорідку на середньому вогні, налити олію, викласти локшину і смажити 2 хвилини, помішуючи.
7. Викласти креветки, перець, зелений горошок і перемішати, смажити ще 2 хвилини.
8. Петрушку помити і дрібно нарубати.

подавати локшину з креветками, посипавши зверху рубаною зеленню.

Фкуснофакти

історично склалося, що в Україні локшина — це те, що «вішають на вуха». Довгі, з круглим перетином або плоскі макарони, іноді досить товсті. Тому досить складно сплутати локшину з вермішеллю — дрібними і тонкими макарошкамі, тому звані ще «павутинка». На ділі ж виробники і продавці повсюдно локшиною називають і вермішель, і навіть « локшину швидкого приготування», і макаронні вироби в цілому, але під класичною локшиною спочатку мається на увазі конкретний продукт. Це важливо, тому що справжню локшину потрібно обов'язково варити, і не 1-2 хвилини, як вермішель, а 5 мінімум. Якщо переплутати, блюдо буде зіпсовано.

лапша варёная

один з видів локшини — плоскі макарони фетучіні

локшина буває тонкою і товстою. Тонка зазвичай продається в магазинах в сухому вигляді, товста для лагмана — в охолодженому або замороженому вигляді. Загальне правило — чим товще локшина, тим довше її варити, а ось довжина і ширина цих макаронів не впливає на час варіння: якщо саме товсте місце зварилося до м'якості, значить локшина повністю готова. Щоб переконатися в готовності, виделкою відловити в каструлі 1 локшину, подуйте на неї і спробуйте. Якщо і натяку на жорсткість немає — значить локшина зварена.

найсмачніша локшина на гарнір — з твердих сортів пшениці без додавання яєць. Така локшина послужить розсипчастим гарніром, що не сліпнется при варінні і доповнить будь-які страви, особливо з соусом. Але іноді локшину беруть щоб злегка розварилася і ввібрала в себе смаки інших продуктів страви — тоді можна купувати локшину дешевше, з яйцями, вона буде м'якше першосортної, але з іншими продуктами буде поєднуватися органічно.

Рецепт супу з локшиною

продукти
локшина — 50 грам
соєвий сир Тофу — 100 грам
імбир — 2 шматочки
свіжа кінза — 2 стебла
перець чилі — 1 штука
часник — 1 зубець
овочевий бульйон — 1 літр
соєвий соус — 2 столові ложки
гриби печериці — 100 грам
морква — 2 середніх
лимонний сік — від четвертинки лимона

як готувати тайський суп з локшиною
1. Овочевий бульйон влити в каструлю і поставити на вогонь.
2. Додати кінзу, перець, часник і імбир.
3. Довести бульйон до кипіння і варити 25 хвилин на тихому вогні, прикривши кришкою.
4. Сир тофу порізати, викласти в миску, залити соєвим соусом і залишити на півгодини.
5. У каструлю налити воду, довести до кипіння, викласти локшину.
6. Варити локшину 5-7 хвилин, потім викласти на друшляк, дати стекти воді і розкласти по тарілках.
7. Овочевий бульйон процідити, повернути на вогонь.
8. Моркву натерти на крупній тертці, печериці помити і нарізувати пластинками.
9. Додати в овочевий бульйон тофу з соєвим соусом, моркву і печериці, варити 5 хвилин.
10. Залити сумішшю локшину, скропити лимонним соком.
подавати тайський суп з пшеничною локшиною, прикрасивши листям кінзи.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?