Як варити страчателлу
продукти
курячий бульйон — 1,7 літра
яйця — 3 штуки
Манка — 1/3 склянки
сир пармезан — 200 грам
Петрушка — пучок
мускатний горіх — 10 грам
Лимон — 1/2 штуки
чорний перець — за смаком
сіль — за смаком
Як варити суп страчателла
1. Зваривши
курячий бульйон
з 2 літрів води і 300 грам частин курки (грудки, стегна або стегенця).
2. Третина бульйону відлити в чашку і остудити, решта в каструлі помістити на конфорку і дати закипіти.
3. Натерти пармезан в тонку стружку.
4. Дрібно нарізати петрушку.
5. Натерти цедру половини лимона.
6. У холодний бульйон покласти яйця, манку, сир, петрушку, мускатний горіх і збовтати віночком.
7. Повільно влити яєчну масу в гарячий бульйон, весь час заважаючи віночком, посипати сіль, перець і тримати 3-5 хвилин на слабкому вогні.
8. У тарілках посипати на суп тертий сир, петрушку і цедру лимона.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— в Італії є легенда, що суп страчателла любив полководець Юлій Цезар, а рецепт був запозичений у одного з народів, захоплених римською армією.
— Назва супу має коріння італійського слова «stracciato», що перекладається як «розірваний», «лахміття». Лахміттям стає сире яйце, влите в гарячий бульйон.
— Суп готують на яловичому або курячому бульйоні. Італійці використовують коричневий бульйон, який отримують, обсмажуючи на сковороді курячі кістки з цибулею, морквою і томатною пастою.
— яєчну суміш необхідно вливати в гарячий бульйон поступово тонкою цівкою, постійно заважаючи. Так відразу з'являться « лахміття», а бульйон залишиться прозорим.
— замість пармезану можна використовувати будь-який твердий сир.
— Суп подають з тертим сиром, нарізаною петрушкою, з сирними тостами.
— у готову страчателлу можна додати лимонний сік.