⏰ Креветки Саганакі по-грецьки на сковороді: покроковий рецепт з фото

Рецепт приготування традиційної грецької закуски-креветок " Саганакі»

35:00
готовие креветки саганаки
Спробуйте традиційне грецьке блюдо-креветки Саганакі.

обсмажте в оливковій олії королівські креветки з часником, цибулею, томатами і перцем чилі. Соус зробіть на основі китайського рисового вина, також додайте кабачки і покришите запечений в спеціях сир фета. Не забудьте підсушити в духовці тортильї з часником і зеленню.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені креветки 200  г
  • червоний лук 1  шт
  • помідор 2  шт
  • Кабачок 1  шт
  • часник 3  зубчики
  • Петрушка 4  гілочки
  • сир фета 100  г
  • Шаосинское вино 1  столова ложка
  • тортильї 6  шт
  • пластівці перцю чилі ½  чайної ложки
  • Приправа сумах 1  чайна ложка
  • цукор 1  щіпка
  • оливкова олія для смаження  
  • мелений перець за смаком  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 557 ккал
білки: 34 г
жири: 17 г
вуглеводи: 67 г
кроки
35  хв. друк
  • запекаем кабачки
    Увімкніть духовку на 220 градусів заздалегідь. Кабачок наріжте на невеликі бруски. Помістіть їх на деко, збризніть оливковою олією, приправте сіллю з перцем і відправте в духовку на 15 хвилин.
  • нарезаем овощи
    часник почистіть і дрібно порубати. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Помідори наріжте часточками.
  • обжариваем лук
    розігрійте сковороду з 3 ложками оливкової олії на середньо-сильному вогні. Викладіть цибулю і смажте 4 хвилини. Потім додайте половину часнику і пластівці перцю чилі, готуйте ще хвилину.
  • добавляем томати и креветки
    влийте в сковорідку шаосинское вино, смажте 30 секунд. Далі додайте помідори з дрібкою цукру і солі, смажте, помішуючи, 4 хвилини. Потім викладіть креветки, зменшіть вогонь до середнього і готуйте протягом 3 хвилин.
  • запекаем сир фета
    Петрушку порубати, включаючи стебла. Дістаньте деко з духовки, готові кабачки перекладіть на тарілку, замість них викладіть фету, посипте приправою і збризніть оливковою олією. Поставте запікатися на 6 хвилин.
  • запекаем тортильи
    на інше деко викладіть коржі тортильї. Змастіть їх краплею оливкової олії, посипте часником, петрушкою, сіллю і перцем. Запікайте протягом 5 хвилин.
  • добавляем воду
    у сковороду до креветок викладіть запечений кабачок. Влийте 100 мл окропу, ретельно перемішайте.
  • готовие креветки саганаки
    Подавайте креветки саганакі в глибоких мисках, зверху покришите запечену фету. Також подайте до страви хрусткі часникові тортильї.

вибір і заміна інгредієнтів

замість креветок підійдуть Гребінці . Червоний лук можна замінити на звичайний ріпчаста. Фету можна замінити на солону бринзу. Шаосинское вино замініть на будь-кулінарне рисове або біле сухе з додаванням щіпки цукру.

Приправу сумах можна замінити приправою амчур або меленим гранатом. Також підійде лимонний сік.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?