обсмажте в оливковій олії королівські креветки з часником, цибулею, томатами і перцем чилі. Соус зробіть на основі китайського рисового вина, також додайте кабачки і покришите запечений в спеціях сир фета. Не забудьте підсушити в духовці тортильї з часником і зеленню.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 200 г
- червоний лук 1 шт
- помідор 2 шт
- Кабачок 1 шт
- часник 3 зубчики
- Петрушка 4 гілочки
- сир фета 100 г
- Шаосинское вино 1 столова ложка
- тортильї 6 шт
- пластівці перцю чилі ½ чайної ложки
- Приправа сумах 1 чайна ложка
- цукор 1 щіпка
- оливкова олія для смаження
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
557
ккал
білки:
34
г
жири:
17
г
вуглеводи:
67
г
кроки
-
Увімкніть духовку на 220 градусів заздалегідь. Кабачок наріжте на невеликі бруски. Помістіть їх на деко, збризніть оливковою олією, приправте сіллю з перцем і відправте в духовку на 15 хвилин.
-
часник почистіть і дрібно порубати. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Помідори наріжте часточками.
-
розігрійте сковороду з 3 ложками оливкової олії на середньо-сильному вогні. Викладіть цибулю і смажте 4 хвилини. Потім додайте половину часнику і пластівці перцю чилі, готуйте ще хвилину.
-
влийте в сковорідку шаосинское вино, смажте 30 секунд. Далі додайте помідори з дрібкою цукру і солі, смажте, помішуючи, 4 хвилини. Потім викладіть креветки, зменшіть вогонь до середнього і готуйте протягом 3 хвилин.
-
Петрушку порубати, включаючи стебла. Дістаньте деко з духовки, готові кабачки перекладіть на тарілку, замість них викладіть фету, посипте приправою і збризніть оливковою олією. Поставте запікатися на 6 хвилин.
-
на інше деко викладіть коржі тортильї. Змастіть їх краплею оливкової олії, посипте часником, петрушкою, сіллю і перцем. Запікайте протягом 5 хвилин.
-
у сковороду до креветок викладіть запечений кабачок. Влийте 100 мл окропу, ретельно перемішайте.
-
Подавайте креветки саганакі в глибоких мисках, зверху покришите запечену фету. Також подайте до страви хрусткі часникові тортильї.
вибір і заміна інгредієнтів
замість креветок підійдуть Гребінці . Червоний лук можна замінити на звичайний ріпчаста. Фету можна замінити на солону бринзу. Шаосинское вино замініть на будь-кулінарне рисове або біле сухе з додаванням щіпки цукру.
Приправу сумах можна замінити приправою амчур або меленим гранатом. Також підійде лимонний сік.