Як варити яблука в сиропі
  продукти
 яблука свіжі — 2 штуки
 Вода — 100 мілілітрів
 цукор — 1-2 столові ложки
 цукрова пудра — 3 щіпки
 кориця — на кінчику ножа
  Як варити яблука
  1. Фрукти ретельно промити, вийняти серцевину. Чистити яблука не потрібно, але, якщо у фруктів жорстка шкірка, це можна зробити.
  2. Скласти Оброблені фрукти в невисоку ємність для варіння. Наливаючи в ємність воду, необхідно простежити, щоб рідина цілком закривала яблука. 
  3. Після закипання води, рівномірно посипати фрукти цукровим піском.
  4. Продовжити варіння яблук на вогні. У разі, якщо плоди почнуть підгоряти, необхідно зменшити вогонь.
  5. Через 30 хвилин варіння дерев'яною тонкою шпажкою перевірити готовність яблук. Якщо плоди стали м'якими, їх пора виймати з сиропу.
  6. Варені яблука викласти на порційні страви. Цукровий сироп уварювати ще 10-15 хвилин для того, щоб він став більш густої консистенції. Полити готовим цукровим сиропом фрукти.
Як приготувати яблука в карамелі
  продукти
 свіжі яблука — 2 штуки
 сік лимона — 1 чайна ложка
 цукровий пісок — 150 грам
  Як приготувати яблука
  1. Яблука вимити і витерти.
  2. У цукор перелити свіжий сік лимона.
  3. Цукор з лимоном поставити карамелізуватися на тихий вогонь.
  4. Густою карамеллю полити поверхню яблука.
  5. Яблуко, полите сиропом, остудити. 


