Як варити яблука в сиропі
продукти
яблука свіжі — 2 штуки
Вода — 100 мілілітрів
цукор — 1-2 столові ложки
цукрова пудра — 3 щіпки
кориця — на кінчику ножа
Як варити яблука
1. Фрукти ретельно промити, вийняти серцевину. Чистити яблука не потрібно, але, якщо у фруктів жорстка шкірка, це можна зробити.
2. Скласти Оброблені фрукти в невисоку ємність для варіння. Наливаючи в ємність воду, необхідно простежити, щоб рідина цілком закривала яблука.
3. Після закипання води, рівномірно посипати фрукти цукровим піском.
4. Продовжити варіння яблук на вогні. У разі, якщо плоди почнуть підгоряти, необхідно зменшити вогонь.
5. Через 30 хвилин варіння дерев'яною тонкою шпажкою перевірити готовність яблук. Якщо плоди стали м'якими, їх пора виймати з сиропу.
6. Варені яблука викласти на порційні страви. Цукровий сироп уварювати ще 10-15 хвилин для того, щоб він став більш густої консистенції. Полити готовим цукровим сиропом фрукти.
Як приготувати яблука в карамелі
продукти
свіжі яблука — 2 штуки
сік лимона — 1 чайна ложка
цукровий пісок — 150 грам
Як приготувати яблука
1. Яблука вимити і витерти.
2. У цукор перелити свіжий сік лимона.
3. Цукор з лимоном поставити карамелізуватися на тихий вогонь.
4. Густою карамеллю полити поверхню яблука.
5. Яблуко, полите сиропом, остудити.