картопля
буряк
Кукурудза
морква
цвітна капуста
Капуста білокачанна
Капуста брокколі
стручкова квасоля
Гарбуз
Щавель
брюссельська капуста
зелений горошок
Шпинат
Спаржа
морська капуста
Кабачки
кольрабі
баклажани
ріпа
патисони
помідори
топінамбур
Артишоки
ріпчаста цибуля
Амарант
заморожена брокколі
заморожений зелений горошок
заморожена Кукурудза
заморожена кол. капуста
селера
солодкий перець
часник
цибуля-порей
Батат
боби
Пастернак
Романеско
Біла спаржа
Кукурудза міні
Ямс
Авокадо
корінь імбиру
ревінь
папороть
кропива
сушена спаржа
як варити овочі?
як варити овочі
Один з найпростіших гарнірів — варені овочі. Щоб його приготувати, будь-які овочі краще помити від землі. Чистити овочі необов'язково — як правило, варені очищати набагато легше. Овочі кладуть в каструлю з водою так, щоб вода покривала їх з запасом. Якщо не проконтролювати цей момент, вилізли з каструлі краю овоча будуть твердими. Іноді вода за час варіння википає з каструлі — за її рівнем необхідно наглядати і при необхідності доливати. Воду, в якій варяться овочі, зазвичай злегка підсолюють, особливо якщо варені овочі подаються на гарнір в чистому вигляді. Після варіння будь-які овочі придатні в їжу: картопля, буряк, кукурудза і морква йдуть на салати і гарніри, а білокачанну капусту, щавель і кабачок, як правило, дрібно ріжуть і закладають в супи.
час варіння овочів
Нарізана капуста — 15-20 хвилин,
Картопля, морква, цвітна капуста і брокколі, ріпа — 20-25 хвилин,
Буряк — 40-45 хвилин,
Кабачки, томати, баклажани — 15 хвилин, а нарізані для супу 10 хвилин.