Як варити напій з ячменю
продукти
Ячмінь — 1 склянка
Вода — 7 чашок
перетерта цедра лимона — від 1 лимона
цукор — 1/4 частина склянки
свіжовичавлений лимонний сік — з 2 лимонів
Як варити ячмінний напій
1. Ячмінь висипати в дрібне сито і промити, постійно перемішуючи, протягом 3 хвилин.
2. Висипати крупу в каструлю з 7 чашками води.
3. На максимальному вогні довести до кипіння.
4. Зменшити вогонь і 30 хвилин варити під відкритою кришкою, знімаючи пінку шумівкою.
5. Зняти каструлю з плити, додати цедру лимона з цукром і ретельно перемішати.
6. Залишити напій на 10 хвилин остигати, після чого додати самостійно вичавлений лимонний сік.
Як варити напій з перловки(фото)
продукти
Перловка-1 стакан
Айран-1 літр
Ізюм-50 грам
Курага-50 грам
Вода-2 літри
цукор-1 столова ложка
сіль-1 чайна ложка
етапи приготування
1. Промити крупу 7 разів і залити 2 літрами холодної води. 2. Варити 50 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні, знімаючи пінку столовою ложкою або шумівкою.
3. через 50 хвилин варіння, додати родзинки з курагою і цукор з сіллю.
3. Остудити отриманий відвар до кімнатної температури, процідити.
4. Далі заправити айраном і залишити в холодильнику на 24 години.
5. Подати на стіл, попередньо збовтавши.
Фкуснофакти
— ячмінний напій — літній напій, він відмінно підходить для втамування спраги в спеку: навіть невеликий стаканчик ячмінного напою вгамує спрагу краще, ніж кілька склянок води.
— для ячмінного напою краще використовувати коричневий тростинний цукор, тоді смак буде медово-солодким.
— Айран в напої з перловки повинен бути кислим на смак. Якщо куплений айран прісний, поставте його в тепле місце на пару-трійку годин, щоб утворилися бульбашки. Замість айрану допускається використовувати кефір.
— у казахської кухні напій називають шкірі.