⏰ як зробити шоколад будинку, скільки його варити.

Скільки варити шоколад?

10:00
Поставити каструлю на повільний вогонь і розтопити на водяній бані вершкове масло і масло какао. Натерти какао на дрібній тертці і додати до масел. Варити на повільному вогні, розтоплюючи вміст водяної бані при цьому часто перемішуючи лопаткою. Коли маса стане повністю однорідною, потрібно буде вимкнути вогонь. Влити шоколад у форму для льоду, добре остудити і відправити в холодильник на 4-5 годин.

Як варити шоколад вдома

Продукти
терте какао — 100 грам
Масло какао — 50 грам
цукор — 100 грам
вершкове масло — 20 грам

Як варити домашній шоколад
1. Підібрати 2 каструлі: одна велика, інша — така, щоб її можна було поставити в першу і вона не провалилася.
2. Налити у велику каструлю води — так, щоб друга каструля після установки помістилася в водяну ванну.
3. Поставити каструлю з водою на вогонь.
4. Зверху поставити каструлю меншого діаметру.
5. Викласти в каструлю без води вершкове масло і масло какао.
6. Натерти какао на дрібній тертці і додати до масел.
7. Варити на вогні, розтоплюючи вміст верхньої каструльки за допомогою перемішування лопаткою.
8. Коли маса стане повністю однорідною, вимкнути вогонь.
9. Влити шоколад у форму для льоду, трохи остудити і відправити в холодильник на 4-5 годин.

Полегшений рецепт шоколаду

з чого готувати шоколад
Молоко — 5 столових ложок
вершкове масло — 50 грам
цукор — 7 столових ложок
Какао — 5 столових ложок
борошно — 1 столова ложка
кедрові горішки — 1 чайна ложка
для шоколаду знадобиться форма для льоду .

як готувати шоколад самому
1. У невеликій каструльці перемішати молоко, какао, цукор. Поставити каструльку на вогонь.
2. Довести до кипіння і додати масло.
3. Помішуючи шоколадну суміш, додати борошно і знову довести до кипіння, помішуючи.
4. Як тільки борошно повністю розчиниться, зняти каструлю, охолодити і залити в форму шарами: спочатку — шоколад, потім — подрібнені кедрові горішки, потім — знову шоколад.
5. Форму з шоколадом поставити в морозилку. Через 5-6 годин шоколад застигне.

Фкуснофакти
— для приготування дуже схожого на магазинний шоколаду, необхідно масло какао. Воно досить дороге, шматок 200 грам обійдеться в 150-250 грн. однак також його можна використовувати для приготування домашньої косметики.

— терте какао теж можна знайти в магазині — воно коштує від 300 грн./1 кілограм, його можна замінити звичайним какао-порошком, бажано високої якості. Ціни вказані в середньому в Києві на липень 2019 року.

— для приготування шоколаду в домашніх умовах допускається використовувати звичайний цукор, однак для більшої натуральності його рекомендується замінити на тростинний. Обидва види цукру для найбільшої м'якості смаку рекомендується попередньо подрібнити в пудру. Також можна використовувати мед.

— Шоколад буде зручніше діставати з силіконових формочок для льоду, або використовувати плоску тарілку — і після застигання просто поламати шоколад руками.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?