Як варити гречану локшину
знадобляться — гречана локшина, вода, сіль
1. Локшину звільнити від паперових стрічок.
2. Закип'ятити воду (на 150 грам сирої локшини 1,5 літра води) на середньому вогні, злегка підсолити.
3. Висипати в закипілу воду локшину собу і варити 10 хвилин, Час від часу помішуючи.
4. Простежити, щоб соба по всій довжині занурилася в воду.
5. Відкинути локшину на друшляк, промити під струменем води.
6. Ваша локшина зварена!
як смачно зварити собу
продукти
Соба — 200 грам
філе курки — 100 грам
Перець солодкий — 40 грам
морква — 40 грам
Лук — 40 грам
чорний перець — чайна ложка
соєвий соус — 2 столових ложки
кунжутне масло — 2 чайних ложки
соняшникова олія — чайна ложка
Вода — 8 склянок
Як приготувати собу
1. Закип'ятити 8 склянок води, влити чайну ложку масла і всипати 200 грам соби.
2. Варити потрібно 9 хвилин до напівготовності, обережно помішуючи.
3. Відкинути локшину на друшляк і промити під струменем води.
4. Нарізати соломкою 100 грам філе курки, по 40 грам солодкого перцю, моркви і цибулі.
5. Обсмажити на сковороді овочі з куркою до напівготовності (близько 3 хвилин).
6. Викласти до них локшину і готувати ще кілька хвилин.
7. Заправити блюдо 2 столовими ложками соєвого соусу і 2 чайними ложками кунжутного масла.
Фкуснофакти про собе
— Соба досить калорійна — в 100 грамах міститься 339 кілокалорій.
— зберігати собу рекомендується два роки при температурі від 0 до 25 градусів тепла.
— середня вартість пачки соби (300 грам) — від 40 грн. (дані в Києві на липень 2019 р).
— при варінні соба збільшується в 3 рази: з 150 грам сухої соби вийде 450 вареної локшини.