Як варити суп з кільки в томаті
продукти
картопля — 4 штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 штука
кілька в томаті — 1 банка
Петрушка — 2 гілочки
кріп — 2 гілочки
зелена цибуля — за смаком
рослинна олія — 1 столова ложка
Як зварити суп з кільки
1. Нарізати картоплю кубиками.
2. Закип'ятити в каструлі воду і закинути картоплю.
3. Порізати цибулю і моркву кубиками, обсмажити на олії 8 хвилин.
4. Перевірити картоплю за допомогою вилки, якщо вона стала м'якою, додати в каструлю цибулю з морквою і варити 5 хвилин.
5. Покласти кільку в томаті і варити ще 5 хвилин.
6. У готову страву покласти зелень і подавати в гарячому вигляді.
Фкуснофакти
— Основні корисні речовини — кальцій і фосфор — містяться в лусці, хребті і кістках кільки, тому рибку рекомендується їсти цілої і нечищеної. Кілька у великій кількості містить кислоту омега-3 та інші полінасичені жирні кислоти.
— від специфічного запаху кільки можна позбутися, потримавши її в розчині з оцтом і сіллю.
— кільку можна маринувати, солити, робити з неї шпроти і обсмажувати на соняшниковій олії, в тому числі, в паніровці з борошна.
— кільку можна зварити в томаті або томатній пасті на зиму, принцип приготування дуже простий: на кожен кілограм кільки береться 3 моркви, 5 столових ложок томатпасти або 5 помідорів, сіль, цукор і спеції за смаком. Все гаситься протягом години при мінімальному помішуванні, буквально за 5 хвилин додається чайна ложка 9% оцту, закочується по банках і забирається в холодне місце.