Як варити локшину удон
знадобляться — локшина удон, вода, сіль, масло за смаком
1. Закип'ятити 2 літри води, додати 1 ложку солі (чайну або столову — за смаком). При виробництві локшини удон в тісто додають сіль, тому обережно соліть воду.
2. Викласти в воду 100-150 грам локшини удон.
3. Варити локшину удон 5-7 хвилин, спробувати на зубок: якщо м'яко, локшина готова.
4. Відкинути локшину на друшляк, злегка потрясти для стікання рідини і використовувати в стравах.
Як зробити локшину удон вдома
1. Відміряти склянку борошна, півсклянки води, взяти чайну ложку солі і столову ложку крохмалю.
2. У воду кімнатної температури всипати сіль і розчинити.
3. У широку каструлю всипати борошно, додати воду і замісити руками тісто однорідної консистенції.
4. Прибрати тісто у великий пакет, випустити з нього якомога більше повітря, щільно зав'язати і залишити на 30 хвилин.
5. Розкрити пакет, викласти тісто посередині пакета і укласти на підлогу, застелений чистою тканиною, зверху теж укрити тканиною.
6. Ногами походити по тесту півхвилинки, потім знову скачати в кулю і настояти — таку процедуру повторити ще 2 рази, в кінці настояти 2 години.
7. Крохмалем посипати дошку, викласти тісто, розкачати по всій дошці пластом товщиною 3-4 міліметри, зверху теж присипати крохмалем.
8. Розрізати тісто смужками (добре наточеним ножем, щоб тісто не прилипало), посипати крохмалем і злегка перемішати. Можна відразу варити, можна зберігати в холодильнику 2 дні або в морозилці до місяця.
Фкуснофакти
Локшина удон дуже легко піддається злипанню, тому якомога швидше необхідно після варіння відкинути її на друшляк і потім використовувати в стравах. Якщо з якихось причин потрібно почекати, перемішайте локшину з маслом і накрийте харчовою плівкою. Консистенція високоякісного тіста для локшини удон —« як мочка вуха ».
при варінні локшина удон візуально збільшується в 3 рази.
Локшина удон — це пшенична локшина, по суті вона відрізняється від звичайних макаронів тільки тим, що вона товщі. Будучи придуманою в Японії, локшина удон відмінно підходить для всіх японських страв, де потрібно пшенична локшина. Наприклад, в японському супі рамен використовується саме удон, але тільки той, який з яйцями в складі — тоді локшина краще вбирає смак бульйону. Також удон використовується як гарнір для будь-яких страв. Смачно зварити удон в насиченому грибному або м'ясному бульйоні, додати в суп, обсмажити з морепродуктами і спеціями.
Ціна локшини удон — від 35 грн./300 грам, також вже зварена локшина продається в замороженому вигляді за ціною 30 грн.
Локшина удон часто називається локшиною вок, тому що саме в воке готують більшість страв з нею в складі.