як варити каракатицю
1. Заморожену каракатицю розморозити, потримавши пару годин при кімнатній температурі.
2. Каракатицю помити.
3. Видалити хребет і тельбухи.
4. Шкіру, якщо каракатиця необхідна для салату, зчистити.
5. Каракатицю опустити в підсолену закипілу воду, готувати 15 хвилин.
6. При варінні додати перець, зелень, лаврушку, голову ріпчастої цибулі.
7. Подавати каракатицю можна з лимонним соком, соєвим соусом, оливковою олією і зеленню.
Салат з вареною каракатицею
продукти
Рукола — 100 грам
каракатиці свіжі або заморожені — 400 грам
Авокадо — 1 штука
помідори — 2 штуки
перепелині яйця — 20 штук
Лимон — половина
оливкова олія — 3 столові ложки
чорний перець, трави і сіль — за смаком
приготування салату з солоної каракатиці
на дно тарілки викласти руколу, потім порізані на 2-4 частини черрі,
варені перепелині яйця
, дрібно порізаний авокадо, варені каракатиці. Заправити сумішшю оливкової олії, лимонного соку, солі, перцю і приправ.
Фкуснофакти
очищення каракатиці
при очищенні каракатиці одягайте рукавички, щоб не забруднити руки. Для очищення цілої каракатиці розрізати тулуб, видалити чорний мішечок і видалити всі нутрощі. Якщо чорнило каракатиці потрапили в блюдо — не страшно, так як вони використовуються як натуральний барвник.
Кальмар або каракатиця
Каракатиця — близький родич кальмара, але все-таки має суттєві відмінності в зовнішньому вигляді, смаку і способі приготування. Каракатиця більше кальмара, м'ясо більш щільне і товсте, а тому вимагає більший час варіння.
варена каракатиця на закуску
відварна каракатиця — саме по собі відмінне блюдо, якщо при варінні додати перець і лаврушку, а після полити оливковою олією, соєвим соусом і посипати зеленню.