⏰ як варити галушки. Як подавати галушки. Скільки варити галушки в супі.

Скільки варити галушки?

03:00
Галушки класти в киплячу підсолену воду, варити галушки 3 хвилини після повторного закипання без кришки. Заморожені галушки варити теж 5 хвилин після повторного закипання води.

Як варити галушки

Продукти
яйце — 1 штука
Борошно пшеничне — 1 столова ложка
сіль — трохи

рецепт приготування
1. Розбити яйце в стакан або миску і гарненько збивати виделкою до появи піни.
2. Насипати в каструлю борошна, перекласти туди збите яйце, посолити.
3. Всі продукти змішати. Тісто має нагадувати густу сметану. Можна додати ще борошна, якщо тісто не досить густе.
3. Тісто з каструлі брати чайною ложкою і щільно притискати до краю на кілька секунд, щоб галушки були міцнішими і рівними за розміром між собою.
4. Чайною ложкою зі столової ложки брати потроху масу, опускати в киплячу рідину і почекати поки вона сама відвалиться від ложки. Перед кожним разом ложку занурювати в окріп, щоб галушки краще відходили від ложки.
5. Відразу після спливання галушки виймати шумівкою, якщо це окрема страва, або подавати C супом.

Як варити простий суп з галушками

продукти
на каструлю 2,5 літра
борошно — 1 стакан
куряче яйце — 1 штука
вершкове масло — 30 грам
Вода — 2 літри
картопля — 2 великих
морква — 1 штука
Лук — 1 голова
рослинна олія — 2 столових ложки
сіль, перець, сметана і зелень — за смаком

Як варити суп з галушками
1. Картоплю, моркву і цибулю почистити.
2. У каструлю налити 1,7 літра води і поставити на вогонь.
3. Цибулю і моркву дрібно порубати і обсмажити з додаванням рослинної олії на сковорідці 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Почистити і крупно порізати картоплю, викласти в воду.
5. У невелику каструльку влити 1 склянку води, додати сіль і вершкове масло.
6. Всипати борошно через сито і динамічно перемішати протягом 1,5 хвилин на середньому вогні.
7. Остудити борошняну суміш, вбити яйце і перемішати.
8. За допомогою чайної ложки формувати галушки і по одній опускати в киплячий суп.
9. Після додавання всіх галушок в каструлю з супом варити суп 3 хвилини, потім настояти під кришкою 10 хвилин.

Фкуснофакти

— галушки — це борошняний виріб, до складу якого входять борошно і яйце. Готувати їх можна з пшеничного борошна, з гречаної, а також манної крупи або толокна.

— галушки додають в суп: варять в супі (5 хвилин після закипання) або в якості окремої закуски. Також подають і як борошняне Доповнення до десерту або до компоту.

— коли все галушки в воді, рекомендується їх перемішати 1 раз, щоб вони не злиплися. Або можна додати у воду столову ложку масла.

— галушки в сухарях, сметані і маслі подавати можна як гарнір до м'ясних страв. Для додання галушкам поживності можна відварити галушки в м'ясному бульйоні (або з додаванням бульйонних кубиків). Галушки, приготовані в молоці, подаються на друге або на третє блюдо. Галушки також бувають Картопляні, сирні, фруктові.

— щоб галушки проварилися однаково, важливо формувати їх приблизно одного розміру.

— для додання галушкам пікантного смаку і соковитості в кожну галушку можна втиснути невеликий шматочок сала, а потім повернути галушці форму.

— в тісто рекомендується додавати вершкове масло, навіть якщо це не передбачається в рецепті. Так, консистенція тесту буде більш ніжною, а галушки вийдуть м'якими, смачними, і не злипнуться при варінні.

— слід враховувати, що під час варіння галушки в два-три рази збільшуються в розмірі, тому при формуванні тісто має міститися на половинці чайної ложки.

— калорійність галушок, приготованих з борошна, 160 ккал/100 грам.

— можна заморозити тісто — воно буде зберігатися в морозилці 2-3 місяці.

як варити курячий суп з галушками

продукти
на каструлю 3 літри
курячий стегенце — 1 штука
Лук — 1 голова
морква — 1 штука
часник — 3 зубці
картопля — 5 штук
курячі яйця — 2 штуки
пшеничне борошно — 4 столових ложки з гіркою
Вода — 2 літри
сіль, перець, сметана і зелень — за смаком

як варити курячий суп з галушками
1. Стегенця вимити, викласти в каструлю і залити водою.
2. Каструлю поставити на вогонь, посолити і поперчити бульйон, варити курку 45 хвилин, потім м'ясо викласти за допомогою шумівки на тарілку. Остудити м'ясо і розділити на шматочки. Якщо хочеться зробити суп не дуже калорійним, курячу шкіру можна не використовувати.
3. Цибулю і моркву очистити і викласти в каструлю, через півгодини варіння видалити з супу.
4. Картоплю почистити і порізати великими кубиками, викласти в суп і варити 20 хвилин.
5. У глибоке блюдо розбити 2 курячих яйця, 2 столових ложки води, 4 столових ложки з гіркою борошна і ретельно перемішати.
6. Зменшити вогонь — має бути слабке бурління.
7. Сформувати галушки за допомогою чайної ложки: спочатку ложку опустити в окріп, потім швидко набрати трохи тіста і викласти в бульйон, — Галушка відокремиться від ложки під дією температури.
8. Коли все галушки будуть в супі, варити суп ще 5 хвилин і настоювати під кришкою 10 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?