Як варити мерланга
продукти Мерланг — 1 риба вагою близько 0,6-0,7 кілограма сіль — 1 чайна ложка перець — 1 чайна ложка Як варити мерланга 1. Мерланга розморозити, якщо він був заморожений, випатрати і промити. 2. Викласти рибу цілком в каструлю, залити холодною водою так, щоб вода покрила мерланга з запасом 1 сантиметр. 3. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і перець. 4. Варити мерланга після закипання 15-20 хвилин.
Фкуснофакти
— Мерланг — це невелика риба сімейства тріскових, відмінна риса — 3 спинних плавця химерної форми. Риба широко поширена в Баренцевому, чорному, Егейському і Адріатичному морях. — варять мерланга дуже рідко, зазвичай вважаючи за краще тушкувати або смажити цю рибу. Після варіння м'ясо мерланга стає сухуватим, тому на гарнір відмінно підходять відварені овочі. — калорійність мерланга — 88 ккал/100 грам.