⏰ як варити Морський гребінець і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати

Скільки варити Морський гребінець?

01:00
Якщо Гребінці свіжі, то вони не вимагають варіння зовсім. Заморожені Гребінці перед тим, як варити, слід розморозити. Якщо є раковина, то відокремити білу частину - це м'ясо гребінця, придатне в їжу. Закип'ятити воду, викласти гребінці, і варити 1 хвилину. Якщо хочеться обсмажити Гребінці, то варити їх перед смаженням не потрібно.

Як варити морські гребінці

1. Гребінці промити під холодною водою.
2. Розкрити раковину, промити зсередини не відокремлюючи від раковини, щоб тіло гребінця не розвалилося.
3. Коли всі раковини будуть очищені, м'ясо відокремити від слизової частини — мантії, і від ніжки кріплення м'яса до раковини. Їстівне тільки біле щільне м'ясо.
4. Налити в каструлю воду, підсолити і закип'ятити.
5. Викласти гребінці в каструлю і варити 1 хвилину.

Як варити морські гребінці в вершковому соусі

продукти
морські гребінці — півкіло
Лук — 1 голова
вершки 35% жирності — 1/2 склянки
оливкова олія — 10 грам
борошно — 1/2 столової ложки
сіль, мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати морські гребінці в вершковому соусі
1. Цибулину очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У товстостінну каструлю влити 10 грам масла і обсмажити на ньому цибулю.
2. Півкілограма розморожених морських гребінців промити, розрізати навпіл, викласти до цибулі і обсмажити з двох сторін всього по одній хвилині.
3. Гарячі Гребінці скласти в глибоку тарілку, а на підливі, яка залишилася в каструлі, зварити соус.
4. Для приготування соусу всипати половину столової ложки борошна і швидко розмішати, щоб не утворилися грудочки. почекати закипання і влити півсклянки 35% вершків.
5. Соус злити з каструлі і процідити через сито.
6. Гребінці знову укласти в каструлю і залити соусом.
7. Каструлю з морськими гребінцями накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин на тихому вогні.

Фкуснофакти

як є
— Морський гребінець має ніжний солодкуватий смак, який віддалено нагадує смак крабів. Свіжовиловлений морепродукт можна їсти сирим, проте принесений з магазину все-таки рекомендується відварити. Після очищення раковину можна промити і використовувати в якості тарілки для подачі страви з гребінцями.

— якщо ви готуєте складене гаряче блюдо з гребінцями, додавайте морепродукт за 2-3 хвилини до закінчення приготування.

як вибирати
постукайте по раковині: якщо вона закриється, то молюск ще живий. Вибираючи Гребінці, віддавайте перевагу раковин з рожевим м'ясом — чисто білий колір скаже про те, що морепродукт могли вимочувати.
якщо Гребінці очищені і заморожені, стежте за якістю глазурі: її повинно бути небагато, але вона повинна повністю покривати морепродукти.

як зберігати
— морські гребінці в замороженому вигляді зберігають в морозилці 3 місяці, свіжі вжити в день покупки. Відварені Гребінці краще їсти відразу, але якщо блюдо залишилося, то розігрівати його не слід — загубляться смакові якості і м'якість м'яса. Іноді Гребінці продають у відерцях в спеціальному розчині — у закритому відерці їх зберігають до тижня.

гребінець математика
— калорійність морського гребінця — 88 кілокалорій, при цьому вони мають високий вміст білка — 17,5 грам. Вважається дієтичним делікатесом.

— середня вартість кілограма морських гребінців в раковинах — 1200 грн., Ціна замороженого м'яса гребінців — від 1000 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).

— вага одного очищеного гребінця — 50-100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?