скільки варити повидло?
Як варити повидло
Розрахунок інгредієнтів
На 1 кілограм плодового пюре передбачити 1 кілограм цукру.
приготування повидла
1. Ягоди або фрукти перебрати, помити і почистити.
2. Подрібнити фрукти або ягоди за допомогою м'ясорубки.
3. Каструлю змастити оливковою олією, щоб уникнути пригорання повидла.
4. Фруктову або ягідну масу влити в каструлю для варіння повидла, розігріти, варити півгодини.
5. Додати цукор і варити ще півгодини на тихому вогні — обсяг повидла повинен зменшитися вдвічі.
6. Готове повидло розлити по стерилізованим банкам.
7. Повидло остудити без кришки, дочекатися застигання верхнього шару повидла. Якщо повидло не застигає, можна поставити банки з повидлом в розігріту до 150 градусів духовку.
Фкуснофакти про варіння повидла
термін зберігання повидла при правильній стерилізації — 3 роки.
Повидло подають на хлібі, використовують при приготуванні пиріжків і пирогів.
Повидло можна використовувати при приготуванні солодких соусом.
консистенція правильно звареного повидла — жирної сметани.
при варінні ягідного повидла, рекомендується додати яблука, щоб повидло набуло желеподібну консистенцію, тому що саме в яблуках міститься желирующий компонент.
можна подрібнювати сирі плоди, або спочатку зварити нарізані або дрібні плоди, а потім протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера.
Повидло можна варити на водяній бані: у велику широку каструлю налити воду, зверху поставити решітку і поставити на неї каструлю з інгредієнтами для повидла. Поставити на вогонь і варити 1 годину.
цукор при варінні повидла додавати через півгодини після варіння ягід або фруктів.