на гарнір довгозерний рис зі стручкової квасолею .
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 200 г
- довгозерний рис 150 г
- стручкова квасоля 80 г
- червоний лук 2 шт
- часник 2 зубчики
- корінь імбиру 15 г
- кокосові вершки 50 г
- Кардамон 3 стручка
- пластівці перцю чилі ½ чайної ложки
- рибний соус 8 мл
- Соус чіпотле 20 г
- рослинна олія 1 столова ложка
- чорний перець і сіль на ваш смак
на порцію
калорії:
506
ккал
білки:
22
г
жири:
18
г
вуглеводи:
64
г
кроки
-
додайте рис і 350 мл води в каструлю з кришкою і доведіть до кипіння на високому вогні. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою.
-
поки рис вариться, розріжте стручкову квасолю навпіл. Потім викладіть її в ту ж каструлю, накрийте кришкою і варіть, поки вся вода не вбереться в рис.
-
очистіть і крупно порубати часник. Імбир також почистіть і подрібніть. Розламайте стручки кардамону і викиньте зовнішню зелену оболонку. Потовчіть часник, імбир, кардамон, чайну ложку чорного перцю і дрібку солі в ступці або блендері.
-
розмішайте кокосові вершки в 200 мл окропу, потім додайте рибний соус і соус чіпотле.
-
очистіть і наріжте червону цибулю часточками. Нагрійте широку сковорідку з антипригарним покриттям середньо-сильному вогні. Додайте рослинне масло. Після його розігріву викладіть часточки цибулі з невеликою кількістю солі і смажте протягом 3-х хвилин.
-
потім додайте креветки і суміш, приготовлену в кроці 3. Смажте ще 2 хвилини.
-
додайте гострий кокосовий бульйон і готуйте ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
-
Подавайте смажені в гострому соусі креветки з рисом і стручкової квасолею. Зверху посипте пластівцями перцю чилі. Смачного!
Заміна інгредієнтів
якщо ви не знайдете кокосові вершки, використовуйте кокосове молоко. Замість стручків кардамону можна взяти мелений, одну чайну ложку. А замість чіпотле беріть будь-який гострий соус на ваш смак.