⏰ Креветки в гострому соусі на сковороді: покроковий рецепт з фото

Як приготувати смажені креветки в гострому соусі на сковороді по-азіатськи

40:00
готовие креветки в остром соусе
Каррі з креветками в гострому соусі — це яскраве і ароматне літня страва азіатської кухні. Щоб приготувати його вдома, додайте в соус кардамон і пасту чіпотле, які надають страві гостроту і димність.

на гарнір довгозерний рис зі стручкової квасолею .

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені креветки 200  г
  • довгозерний рис 150  г
  • стручкова квасоля 80  г
  • червоний лук 2  шт
  • часник 2  зубчики
  • корінь імбиру 15  г
  • кокосові вершки 50  г
  • Кардамон 3  стручка
  • пластівці перцю чилі ½  чайної ложки
  • рибний соус 8  мл
  • Соус чіпотле 20  г
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • чорний перець і сіль на ваш смак  
на порцію
калорії: 506 ккал
білки: 22 г
жири: 18 г
вуглеводи: 64 г
кроки
40  хв. друк
  • варим рис
    додайте рис і 350 мл води в каструлю з кришкою і доведіть до кипіння на високому вогні. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою.
  • добавляем фасоль к рису
    поки рис вариться, розріжте стручкову квасолю навпіл. Потім викладіть її в ту ж каструлю, накрийте кришкою і варіть, поки вся вода не вбереться в рис.
  • смешиваем соус
    очистіть і крупно порубати часник. Імбир також почистіть і подрібніть. Розламайте стручки кардамону і викиньте зовнішню зелену оболонку. Потовчіть часник, імбир, кардамон, чайну ложку чорного перцю і дрібку солі в ступці або блендері.
  • смешиваем сливки и бульон
    розмішайте кокосові вершки в 200 мл окропу, потім додайте рибний соус і соус чіпотле.
  • обжариваем лук
    очистіть і наріжте червону цибулю часточками. Нагрійте широку сковорідку з антипригарним покриттям середньо-сильному вогні. Додайте рослинне масло. Після його розігріву викладіть часточки цибулі з невеликою кількістю солі і смажте протягом 3-х хвилин.
  • добавляем креветки
    потім додайте креветки і суміш, приготовлену в кроці 3. Смажте ще 2 хвилини.
  • добавляем острий соус
    додайте гострий кокосовий бульйон і готуйте ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
  • готовие креветки в остром соусе
    Подавайте смажені в гострому соусі креветки з рисом і стручкової квасолею. Зверху посипте пластівцями перцю чилі. Смачного!

Заміна інгредієнтів

якщо ви не знайдете кокосові вершки, використовуйте кокосове молоко. Замість стручків кардамону можна взяти мелений, одну чайну ложку. А замість чіпотле беріть будь-який гострий соус на ваш смак.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?