Як варити пшеничну кашу
продукти
на 2 порції
Пшенична крупа подрібнена — півсклянки
Вода — 1-1, 5 склянки
сіль — за смаком
цукор — за смаком (2 столових ложки)
вершкове масло — 50 грам
Як готувати кашу з пшениці
1. Пшеничну крупу промити в ситі, викласти в каструлю.
2. Залити пшеничну крупу водою, поставити на тихий вогонь.
3. Після закипання води зняти піну і перемішати.
4. Варити кашу 20 хвилин, стежачи за тим щоб не википіла вода.
5. Настояти кашу під кришкою — 5-10 хвилин.
6. Подати з шматочком вершкового масла.
Фкуснофакти про варіння пшеничної каші
пшеничну крупу для каш краще використовувати подрібнену, а не цільну, щоб швидше її приготувати. Розварити цільну пшеницю в кашу досить складно.
найчастіше подрібнена пшенична крупа, ідеальна для каш, продається під назвою «Артек».
Пшенична крупа підходить для варіння каші або гарніру. Для гарніру цукор в кашу можна не додавати.
пшеницю для каші краще вибирати яру, вона розварюється краще озимої. Яра пшениця жовтувата без червонуватої домішки, більш округла і на кус м'яка.
пшеницю зазвичай варять на воді, але можна додати трохи жирного молока для м'якості, розсипчастості і молочного присмаку.
можна надати пшеничній каші особливий смак, якщо додати після варіння Маскарпоне, сир, згущене молоко , сметану або вершки, а за 5 хвилин до закінчення варіння можна додати збите куряче яйце.