Як варити юшку з минтая
продукти
Минтай — 1 кілограм (3-4 риби минтая)
Вода — 4 літри
картопля — 8 штук
курячі яйця — 2 штуки
морква — 1 штука
цибуля ріпчаста — 1 голова
перець чорний горошком — 10 горошин
лавровий лист — 2 листа
часник — 3 зубці
кріп і петрушка — по невеликому пучку
сіль — за смаком
Рецепт
1. Якщо Риба заморожена — розморозити її, бажано, повільним, тобто природним способом: при кімнатній температурі.
2. Минтай вимити, відрізати голову, очистити від плавників і луски і випатрати, щоб отримати філе. 3. Розрізати рибу на кілька невеликих частин.
4. Голови покласти в каструлю з киплячою водою (4 літри) і варити голови минтая 25 хвилин.
5. Видалити голови з бульйону.
6. Очистити і порізати кубиками стороною 1 сантиметр, додати в бульйон, посолити і варити 15 хвилин.
7. Почистити цибулю і моркву, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарубати.
8. Після 15 хвилин варіння картоплі додати в бульйон шматочки філе минтая.
9. Після 5 хвилин варіння минтая додати цибулю і моркву.
10. Курячі яйця збити і вмішати в юшку.
10. Досолити бульйон і додати спеції і дрібно нарізаний часник.
11. Варити юшку з минтая ще 5 хвилин.
подавати юшку, посипавши свіжою зеленню, із задоволенням!
поради по варінні юшки з минтая
1. В кінці варіння, опціонально, можна додати 50 грам горілки і трохи лимонного соку — це додасть вусі з минтая особливу пікантність.
2. Після приготування, юшку з минтая можна трохи, хвилин 15-20, настояти під кришкою, щоб юшка стала більш насиченою.
3. Цибулю і моркву перед додаванням в юшку, можна обсмажити на сковорідці на рослинному маслі.
4. Юшку з минтая можна просто приготувати в мультиварці: всі інгредієнти викласти в каструлю мультиварки, налаштувати її на режим «Суп» і варити 1 годину.
5. При варінні юшки, за 20 хвилин до закінчення приготування, можна додати 100 грам рису, пшона або влити за 10 хвилин до кінця варіння 2 збитих курячих яйця.
6. Щоб зварити юшку з минтая дитині, необхідно довести воду до кипіння, додати шматочки філе минтая, цибулину і моркву. Через 20 хвилин видалити цибулю і моркву, додати картоплю, різаний сиру цибулю і натерту моркву. За 10 хвилин до закінчення варіння влити 1 збите куряче яйце.