Фкуснофакти
— як почистити авокадо. Стигле авокадо ретельно промити і очистити від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Акуратно увіткнути ніж в центр фрукта до тих пір, поки він не упреться в кісточку. Дорізати авокадо уздовж по колу, розділяючи його на дві рівні частини. Допомогти половинкам відокремитися один від одного можна прокрутивши їх руками в протилежні сторони. Як тільки авокадо буде розрізано, витягти кісточку за допомогою чайної ложки.
— як правило, у воді авокадо не варять , так як воно не додає ароматичних властивостей бульйону, а служить, скоріше, наповнювачем в супі. Однак в цілому виходить досить ніжна консистенція. Варка в воді доречна, тільки якщо ви збираєтеся нагодувати авокадо маленької дитини.
— в 100 грамах авокадо міститься 208 кілокалорій, при цьому кількість жирів в складі фрукта вельми висока — 20 грам. Напевно, тому іноді авокадо називають« масляною грушею ». М'якоть настільки ніжна, що нагадує за смаком крем або масло. Тим часом, жир в авокадо досить добре засвоюється організмом, так як в ньому міститься багато ненасичених жирних кислот.
— Середня вартість авокадо — від 185 грн за кілограм (дані Київ на червень 2020 р).
Суп з авокадо
продукти для супу з авокадо
Авокадо — 3 штуки
курячий бульйон — півлітра
Молоко — 200 мілілітрів
вершки жирністю 10% — 150 мілілітрів
зелена цибуля — кілька стрілок
часник — пара зубців
лимонний сік — від половинки лимона
сіль — за смаком
як зварити суп з авокадо
кожне авокадо помити, розрізати, видалити кісточку, почистити і крупно порізати, скропити лимонним соком. Зваривши
курячий бульйон
, додати в нього авокадо, порізану зелену цибулю і часник, влити молоко і вершки. Масу подрібнити за допомогою блендера, посолити і поперчити за смаком. Довести суп до кипіння і вимкнути. Ваш суп з авокадо зварений!