це неймовірно смачна страва готується всього за півгодини і вимагає тільки найпростіших інгредієнтів.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 200 г
- спагетті 200 г
- часник 3 зубчики
- червоний перець чилі 1 шт
- Лимон 1 шт
- свіжа петрушка 4 гілочки
- зелена цибуля 2 пера
- оливкова олія для смаження
- чорний перець і сіль за смаком
на порцію
калорії:
418
ккал
білки:
25
г
жири:
2
г
вуглеводи:
75
г
кроки
-
почистіть і дрібно наріжте часник. Також подрібніть зелену цибулю. Перець чилі розріжте навпіл, приберіть все насіння і поріжте на шматочки.
-
Закип'ятіть воду в каструлі, посоліть за смаком. Додайте спагетті і варіть до стану «аль денте». Точний час дивіться на упаковці пасти. Після приготування злийте воду в окрему чашку (вона знадобиться в подальшому).
-
змішайте порізаний чилі і зелену цибулю і сильно їх подрібніть.
-
нагрійте широку сковороду з 3 столовими ложками оливкової олії на середньому вогні. Після розігріву викладіть в сковороду суміш чилі і цибулі і смажте протягом 2-х хвилин. Потім додайте креветки і подрібнений часник і готуйте ще 4-5 хвилин до прожарювання морепродукту.
-
поки креветки смажаться, розріжте лимон навпіл. Петрушку наріжте разом зі стеблами.
-
коли креветки прожаряться, додайте в сковороду спагетті разом з невеликою кількістю води, в якій вони варилися. Потім відразу ж вичавіть сік половини лимона і ретельно перемішайте, поки спагетті не покриються часниковим соусом.
-
зніміть з вогню і перемішайте з порізаною петрушкою. Наріжте половину лимона, що залишилася, на часточки.
-
Подавайте спагетті з креветками в часниковому соусі з часточкою лимона на гарнір. Готову страву збризніть невеликою кількістю оливкової олії і приправте чорним перцем. Смачного!