Як варити ковбасу з гороху?
знадобляться
300 г гороху;
10 г агар-агару;
10 г часнику;
100-150 г буряка;
1 ст. л. раст. масло;
1 ч. л. мускатного горіха;
1 ч. л. коріандру;
1/4 ч. л. чорного перцю;
1/2 ч. л. солі.
Як робити ковбасу з гороху
Горох промити, залити водою, посолити і варити до готовності (м'якості). Спеції перемолоти (можна взяти мелені), часник дрібно накришити. Всі прянощі змішати. Вичавити сік з буряка соковижималкою або вручну, попередньо натерши овоч на дрібній тертці. Коли горох майже зварився, додати до нього агар-агар, прокип'ятити масу 5-7 хвилин. Засипати прянощі, пробити кашу блендером, додати буряковий сік, варити ще хвилину. Злегка остудити, залити в форму. Остудити до кімнатної температури, поставити в холодильник. Готовий виріб вийняти з форми через кілька годин настоювання, подати до столу.
Фкуснофакти про горохову ковбасу
ковбаса з гороху — пісне блюдо на рослинній основі (горох), з додаванням спецій. Прянощі визначають смакові якості вегетаріанської ковбаси, роблять її схожою на свого мясосодержащего «прабатька».
дуже добре підходить варіння ковбаси з гороху вегетаріанцям і прихильникам здорової їжі: в горосі багато рослинного білка.
Якщо Горохова ковбаса вийшла занадто рідкою і не застигає, можна додати желатин.
у магазинах можна знайти не тільки горох, але і Горохові пластівці — вони дорожче, але допоможуть заощадити час і зусилля по обробці цільного зерна.