Сколько варить оленину?

М'ясо-це смачно, поживно, корисно. Асортимент сортів свіжого м'яса сьогодні досить широкий. Кожна господиня може скласти різноманітний раціон для себе і своєї сім'ї. Варене м'ясо-універсальний інгредієнт, здатний збагатити практично будь-яку страву — супи, другі страви, закуски і численні салати.

 

загальний принцип — м'ясо закладається в холодну (на суп або бульйон) або киплячу (на салати і нарізки) воду, так щоб вода з запасом його прикрила. Тримають каструлю при слабкому кипінні під закритою кришкою, щоб цінний бульйон не випарювався зайвого. Приправи і сіль додати на початку варіння, — а за півгодини до готовності покласти моркву і цибулю, і досолити при необхідності (спробувати бульйон). Варити будь-яке м'ясо слід до м'якості, якщо є кістка то м'ясо повинно легко відходити від неї.

Час приготування м'яса в середньому займає від 30 хвилин до півтори години. Підготовка до варіння полягає в обробленні великих шматків, в очищенні і промиванні продукту, в попередньому розморожуванні, якщо м'ясо зберігалося в морозильній камері. Розглянемо, скільки за часом варити м'ясо різних видів. Враховуйте, на бульйон або холодець м'ясо варити довше — у цій таблиці перераховано час варіння м'яса саме до повної готовності.

 

М'ясо час відварювання Коментарі
Свинина 40-80 хвилин. ніжні частини порося готуються буквально 40 хвилин, тоді як шматки туші матінкою особини будуть варитися більше години.
яловичина 60-90 хвилин. М'ясо, колишнє замороженим, готується довше, в цілому, не менше 80 хвилин.
Телятина 30-60 хвилин. якщо варити великий шматок вирізки цілком, то процес займе 1 годину. Нарізана шматочками телятина стане м'якою набагато швидше.
Баранина 90-120 хвилин. вимагає ретельної попередньої підготовки, обрізки жиру. У процесі варіння кожні 5-7 хвилин необхідно знімати піну.
Індичка 30-60 хвилин. філе індички вариться півгодини, а ось гомілки — до 1 години. Якщо варити птицю цілком, то знадобиться 3 години.
Кролик 35-45 хвилин шматками і 1,5-2,5 години цілком. ніжне дієтичне м'ясо може вийти жорстким, якщо варити його менше необхідного часу.
Качка 30-40 хвилин обробити на шматки і 1,5-2 години цілком. у процесі варіння бажано періодично знімати жир.
курка 30 хвилин частинами, 1-2 години цілком. бройлери і курчата будуть варитися до готовності близько години, сільські кури – близько 2х годин.
Козлятина 1-2 години. на варіння молодого козеня потрібно 1 годину. М'ясо дорослої особини готується довше.
Конина нарізана кубиками - 1 година. Великими частинами-2-3 години. молода конина готується на півгодини швидше.
Оленина 1,5 години. перед варінням потрібно вимочити протягом 12 годин.
Бобер 1,5-2 години. шматки туші потрібно витримати в холодній воді протягом доби.
Косуля 60 хвилин. вимочувати 3 години в суміші оцту і води (4 ложки на 2 літри).
Кабан 2-3, 5 години. потрібно попереднє вимочування в розчині оцтової кислоти протягом 2-4 годин.

можна виділити основні фактори, що впливають на час варіння:

  1. розмір шматків м'яса;
  2. вік тварини;
  3. частина туші.

Все це необхідно враховувати, складаючи меню і розраховуючи час на приготування страв.

60 хв.
⏰ як варити конину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити конину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
55 хв.
⏰ як варити верблюжатину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити верблюжатину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити козлятину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити козлятину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити зайчатину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити зайчатину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити рябчика-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити рябчика-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити індоутку-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити індоутку-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
180 хв.
⏰ як варити м'ясо кабана-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити м'ясо кабана-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити косулю-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити косулю-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
90 хв.
⏰ як варити оленину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити оленину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
10 хв.
⏰ як варити соєве м'ясо-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити соєве м'ясо-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
60 хв.
⏰ як варити суповий набір-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити суповий набір-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
10 хв.
⏰ як варити копчені кістки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці
⏰ як варити копчені кістки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці