⏰ скільки варити судака-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити судака?

10:00
Шматочки судака варити 10 - 12 хвилин після закипання.

Судака в мультиварці варити 15 хвилин на режимі "Варка на пару".

Судака в пароварці варити 15 хвилин.

юшка з судака

продукти
філе судака — 1 кілограм
картопля — 3 штуки
помідори — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
корінь петрушки, лаврушка, перець горошком, зелень, сіль — за смаком
вершкове масло — кубик стороною 3 сантиметри

Як варити юшку
1. Помити і випатрати судака, видалити плавники і почистити від луски, випатрати, розрізати на шматочки.
2. З голів і хвостів зварити судачий бульйон протягом 20 хвилин, зняти піну і варити при слабкому кипінні.
3. Цибулину очистити, надрізати і додати в каструлю з судаком.
4. Корінь петрушки дрібно порізати, моркву очистити, разом із зеленню і приправами викласти в бульйон.
5. Варити бульйон ще 25 хвилин, потім процідити бульйон.
6. Картоплю почистити і нарубати великим кубиком, викласти в порожній бульйон.
7. Викласти в бульйон шматки риби, після закипання варити 15 хвилин.
8. Порізати помідори і додати в юшку, варити 1 хвилину.
вимкнути вогонь, юшку з судака настояти протягом 10 хвилин. Подавати юшку з судака, посипавши дрібно рубаною зеленню, з шматочком вершкового масла.

заливний судак

продукти
голови і хвости судака — півкіло
М'ясо судака — півкіло
сіль — 1 столова ложка
Петрушка — кілька гілочок
Лимон — 1 штука
морква — 1 штука
курячі яйця — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
чорний перець горошком — 10 штук
сіль — 1 столова ложка

Як варити
1. У каструлю налити 1 літр води, підсолити.
2. Поставити каструлю на вогонь.
3. Після закипання викласти в каструлю голови і хвости судака, очищену цибулину, перець, варити 30 хвилин.
4. Процідити бульйон і повернути на вогонь.
5. Викласти в бульйон судака.
6. Варити 20 хвилин.
7. Викласти судака з бульйону, м'ясо відокремити від кісток.
8. Кістки судака повернути в бульйон і варити ще 20 хвилин. 9. Укласти в широке блюдо м'ясо судака. 10. Зварити окремо від риби моркву і курячі яйця.
11. Викласти на судака фігурно порізану моркву і нарізані кільцями яйця.
12. Прикрасити блюдо листям петрушки.
13. Обережно влити бульйон.
наполягати холодець з судака протягом 10 годин в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?