⏰ як варити гороховий суп-пюре.

Скільки варити гороховий суп-пюре?

10:00
1 година.

Як варити гороховий суп-пюре

Продукти
Горох колотий — 1,5 склянки
копчена свиняча грудинка — 300 грам
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 штука
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль — 1 чайна ложка без верху
Петрушка — кілька листочків для прикраси
Вода — 5 склянок

Як варити гороховий суп-пюре
1. У друшляк засипати 2 склянки колотого гороху і промити під струменем води.
2. Перекласти горох в каструлю, залити 2 склянками води і залишити на 3 години.
3. Нарізати дрібними шматочками 1 цибулину.
4. Натерти на крупній тертці 1 морква.
5. Нарізати невеликими кубиками 300 грам свинячої копченої грудинки.
6. У каструлю з набряклим горохом додати 3 склянки води, поставити на середній вогонь.
7. Довести вміст каструлі до кипіння, зняти піну.
8. Варити горох від 40 хвилин до 1 години (в залежності від сорту і терміну гороху) на маленькому вогні, час від часу помішуючи.
9. У сковорідку налити 2 столові ложки рослинної олії, поставити на середній вогонь, прогріти 1 хвилину.
10. У сковорідку викласти цибулю і моркву, смажити на середньому вогні, помішуючи, 7 хвилин.
11. Викласти обсмажені цибулю і моркву в каструлю з горохом, всипати 1 чайну ложку солі і варити ще 10 хвилин.
12. Зняти каструлю з горохом з вогню і блендером зробити пюре.
13. У сковорідку налити 1 столову ложку рослинної олії і додати кубики грудинки, обсмажити на сильному вогні 3 хвилини, помішуючи.
14. Додати грудинку в каструлю з гороховим пюре, прогріти суп-пюре 3 хвилини (або, можна подати грудинку, виклавши її на тарілки).
15. Прикрасити гороховий суп-пюре листям петрушки.
подавати гороховий суп-пюре з сухариками з білого хліба.

гороховий суп в мультиварці
1. Замочити 1,5 склянки гороху в 2 літрах води прямо в мультиварці протягом 3 годин, потім варити в режимі «Гречка» або «Рис» протягом 1-1,5 години.
2. Після повного приготування гороху додати зажарку і перемолоти за допомогою блендера.
подавати гороховий суп-пюре, прикрасивши листям петрушки, шматочками грудинки, з сухариками.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Фкуснофакти

Як поліпшити смак горохового супу
щоб гороховий суп був більш жирним і наваристим, можна зварити його на курячому або м'ясному бульйоні, а щоб гороховий суп-пюре був пишним, можна додати 1 картоплину, нарізану кубиками.
якщо горох попередньо не замочувати, то час варіння слід збільшити до 1,5-2 годин. Ксаті, при варінні гороху варто враховувати його дату фасування і тип — Старий горох вариться довше молодого, а колотий горох вариться швидше цільного.
замість бекону, в гороховий суп пюре можна додати трохи підкопченої ковбаски або обсмажених грибів.

Як посмажити сухарики до горохового супу
шматки батона розрізати на кубики стороною 1-1,5 сантиметра, викласти на деко і підсушити в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Або, можна підсмажити сухарики на сковорідці без масла на тихому вогні, постійно помішуючи. Почитайте ще про те, як запекти сухарики.

Про Гороховому супі
— тільки що зварений гороховий суп-пюре виглядає рідким, але варто тільки трохи його остудити — і він придбає консистенцію пюре.

— калорійність горохового супу-пюре — 260 ккал/100 грам.

— середня вартість продуктів в Києві на липень 2019 року для приготування горохового супу-пюре з грудинкою — від 215 грн.

— гороховий суп-пюре можна зберігати 48 годин в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?