Як приготувати домашні сосиски
продукти
М'ясне філе (на вибір: курка, яловичина або свинина) — 1 кілограм
яйце — 1 штука
Кишки баранячі або свинячі — 2 штуки
Молоко — 1 стакан
вершкове масло — 100 грам
сіль і перець — за смаком
мускатний горіх — 1 чайна ложка
Як приготувати домашні сосиски
1. М'ясо розморозити, помити і подрібнити в м'ясорубці в фарш.
2. Прокрутити отриманий фарш 4 рази, щоб він вийшов ніжним.
3. Вершкове масло натерти на крупній тертці.
4. Додати в фарш натерте масло, 1 яйце, сіль, перець, додати чайну ложку мускатного горіха і ретельно перемішати.
5. Повільно влити 1 склянку молока, постійно помішуючи.
6. Накрити фарш харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 1-8 годин.
7. Кишки надіти на кран з проточною водою і добре промити.
8. Начинити кишки фаршем за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки або кондитерського шприца.
10. Після наповнення кишки фаршем на 15 сантиметрів в довжину, зав'язати кінець ниткою.
12. Виконати те ж саме кожні 15 сантиметрів.
13. На готових сосисках зробити кілька проколів оболонки голкою, щоб випустити повітря.
14. Домашні сосиски варити в солоній воді 35 хвилин.
Фкуснофакти
— Фарш для домашніх сосисок виходить більш просоченим і однорідним, якщо залишити його в холодильнику не на пару-трійку годин, а на ніч.
— коли начиняє кишки фаршем, стежте за тим, щоб всередині не утворювалося бульбашок і сосиска була забита фаршем дуже щільно. Це дуже важливо, щоб сосиска вийшла зморщеною і щоб кишки не лопнули при варінні.