Як варити заморожених восьминогів
поставити воду на сильний вогонь, додати сіль і спеції, можна влити трохи олії. Води повинно бути стільки, щоб вона трохи покривала восьминогів.
поки закипає вода, розкрийте восьминогів і огляньте: якщо всі вони однакового розміру і чисті, то варити можна прямо без розморожування. А якщо з домішками, то краще розморозити і промити.
Коли вода закипить, всипати восьминогів в воду, дочекатися закипання води і варити 5 хвилин.
як варити свіжих восьминогів
1. Перед варінням восьминогів слід почистити —видалити вміст голови, очі і « дзьоб», а потім промити під проточною водою.
2. Восьминогів слід варити в каструлі на середньому вогні під кришкою.
3. Восьминоги можуть варитися у власному соку – щоб зварити так восьминогів, слід поступово доливати води лише при необхідності.
4. Великих восьминогів перед варінням відбивають.
5. Солити восьминогів в кінці варіння.
Як варити восьминога з квасолею
продукти
Восьминіг — 2 кілограми
сухі боби квасолі — 1 стакан
ріпчаста цибуля — 5 цибулин
морква — 3 штуки середнього розміру
часник — 5 зубчиків
свиняче топлене сало — 2 столові ложки
оливкова олія — 7 столових ложок
Вода для замочування квасолі — 3 склянки
Вода для варіння восьминога — 2,5 літра
Вода для варіння квасолі — 4 склянки
Вода для гасіння страви — 100 грам
сіль і перець — за смаком
Зелень петрушки — 1 пучок
приготування
1. Квасолю всипати в миску, залити теплою кип'яченою водою і залишити на 6 годин при кімнатній температурі.
2. Свіжого восьминога очистити, помити; замороженого розморозити, очистити і помити.
3. Налити в каструлю 2,5 літра води, закип'ятити її і покласти в киплячу воду очищене філе восьминога.
4. Зварити восьминога протягом 20 хвилин на повільному вогні з однією очищеною цибулиною і однією столовою ложкою оливкової олії, без солі, з прикритою кришкою.
5. Вийняти розмочену квасолю з миски, всипати в каструлю і варити її в несолоної воді протягом 50 хвилин, після чого злити воду, щоб квасоля не розбухла.
6. Звареного восьминога вийняти і нарізати невеликими скибочками.
7. Очистити і дрібно нарізати 4 цибулини і окремо — 5 зубчиків часнику.
8. З моркви очистити від шкірки і нарізати кружечками.
9. Промити, просушити і дрібно нарізати зелень.
10. Часник очистити і дрібно нарізати.
11. Лук очистити і нарізати кільцями.
12. У каструлю середнього розміру покласти 2 столові ложки свинячого сала, розтопити його, додати 6 столових ложок оливкової олії.
13. Викласти в каструлю часник і згасити 3 хвилини.
14. Додати цибулю, моркву, сіль, перець і згасити до золотистого кольору цибулі.
15. Додати нарізаного восьминога і зварену квасолю.
16. Додати 100 мілілітрів води, посолити і поперчити.
17.Гасити восьминога з квасолею на повільному вогні 15 хвилин.
вийняти з підготовлюваного блюда дві столові ложки квасолі, розім'яти їх виделкою і покласти назад. Розмішати і тушкувати 7 хвилин, щоб маса загусла. Подавати готових восьминогів з квасолею в глибокій чаші, посипавши зверху нарізаною зеленню петрушки.
Салат з вареним восьминогом
продукти
Восьминоги — 200 грам
листя салату — 150 грам
філе курки — 150 грам
морква — 1 середня морквина
селера — 100 грам
зелена цибуля — 30 грам
оливкова олія, чорний перець, лавровий лист, часник — за смаком.
приготування
у каструлю з киплячою підсоленою водою додати чорний перець, лавровий лист, часник, восьминогів. Зварити восьминога, нарізати.
в іншій каструлі
відварити куряче філе
з морквою, нарізати курку.
Салат помити, обсушити, викласти на блюдо. Зелену цибулю порізати. Селера порізати, змішати з восьминогами і куркою, заправити оливковою олією, посолити.