скільки варити соуси?
Як варити соуси
загальний принцип — продукти для соусу змішуються в певних пропорціях і уварюються на вогні до потрібного стану. Наприклад, найпопулярніший — томатний — соус уварюється протягом 1-2 годин, щоб придбати соусоподібну консистенцію. Деякі продукти може знадобитися обсмажити для подальшої варіння соусу.
Фкуснофакты
Соус — це рідка або кремоподібна суміш приправлених овочів або м'яса, часто вимагає термічної обробки. Соуси подають до гарнірів і м'ясних страв, додають в салати. Деякі соуси мають« прикордонний » статус, будучи одночасно і соусом, і закускою.
соуси подають, щоб посилити або надати смак, іноді — щоб контрастувати йому. Наприклад, картопля або макарони з соусом стануть наповненими яскравим смаком, а смак запеченого м'яса стане пікантним з солодким ягідним соусом.
соуси подають в гарячому або холодному вигляді, окремо до страви або на ньому, іноді перемішують, а іноді вмочують шматочки страви в соус.
соуси варити від 10 хвилин до 1 години в залежності від складу продуктів, призначення і умов подальшого зберігання.