Як варити Кхау тому
Продукти
Рис — 1 стакан об'ємом 300 мілілітрів
Вода — 2 літри
Свинина — 200 грам
перець чорний горошком — 5 Горошків
Лайм — 1 штука
рибний соус — 3 столових ложки
сіль — 1 чайна ложка
як варити Кхау тому
1. Свинину, якщо заморожена, розморозити, промити і обсушити.
2. Викласти свинину на дошку і нарізати кубиками стороною 1,5 сантиметра, прибираючи зайвий жир.
3. Перекласти шматочки свинини в каструлю, залити 2 літрами проточної води і поставити на вогонь.
4. Коли бульйон почне кипіти, видалити утворюється піну, всипати сіль і перець, зменшити вогонь і закрити каструлю кришкою.
5. Варити шматочки свинини 1 годину при слабкому бурлінні.
6. Рис промити і викласти до свинини.
7. Накрити каструлю кришкою, дочекатися закипання і варити ще 20 хвилин.
8. Лайм розрізати навпіл, видалити кісточки і видавити сік в каструлю (простежити, щоб кісточки не потрапили в підсумкове блюдо).
9. Рибний соус влити в каструлю.
10. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і подавати до столу.
Фкуснофакти
— Кхау тому — це азіатський суп, що подається в Таїланді на сніданок. Свинину в Кхау тому можна замінити на кульки фаршу, креветки або куряче філе.
— незважаючи на те, що в Україні не прийнято снідати супом, Кхау тому за рахунок користі рису і бульйону буде не важким сніданком. А в разі проблем зі шлунком Кхау тому — це ще й цілюща їжа.
— солити Кхау тому слід з обережністю, тому що рибний соус відрізняється досить сильною солоністю.
— подавати Тайський сніданок Кхау тому слід з кінзою або петрушкою, посипавши тертим імбиром і меленим перцем чилі, окремо подати смажений часник.
— Т.К. рис розварюється в супі і перетворюється в кашу, Кхау тому слід готувати на 1 прийом їжі.
— економний варіант Кхау тому — без м'яса, але побільше часнику, приправ і додатково додати бульйонний кубик.
— Кхау тому в Таїланді можна покуштувати практично в будь-яких кафе і макашницах. Кхау тому, приготований вдома, зазвичай більш наваристий, тому що кухарі додають в суп не бульйон, а розвідний бульйонний кубик.
— за смаком, можна додати більше або менше бульйону, щоб консистенція Кхау тому була більш рідкою або більш щільною. Для регуляції калорійності можна частина бульйону замінити водою, а свиняче м'ясо — креветками.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!