⏰ як варити грибний суп з перловкою і свіжими лісовими або сушеними грибами, як зварити швидше за все

Скільки варити грибний суп з перловкою?

10:00
Суп вважається досить простим у приготуванні. Перловку на грибний суп замочити на 8 годин, варити в супі 40 хвилин. Якщо гриби сушені, їх замочити на пару годин, варити 20-30 хвилин. Активного часу біля плити потрібно провести 30 хвилин.

Як варити грибний суп з перловкою

продукти
на каструлю 4 літри
Гриби свіжі — 450 грам (або 50 грам сушених)
перлова крупа — 4-5 столових ложки
картопля — 2 штуки
морква — 1 штука
Лук — 1 штука
Томатна паста — 1 чайна ложка
чорний перець горошком — 4 штуки
чорний перець мелений — на кінчику ножа
сіль — за смаком
лавровий лист — 2 штуки
Петрушка і кріп — по 0,5 пучка
соняшникова олія — 3-4 столових ложки

як зварити суп з перловкою і грибами
1. Закип'ятити в каструлі літр води, зменшити вогонь.
2. Промити 0,5 склянки перловки в друшляку і помістити його на водяну баню. Звернути увагу, щоб сам друшляк не торкався води. Залишити крупу разопреваться на півгодини.
3. 450 грам грибів очистити від прилиплої трави, листочків і бруду, у маслюків видалити шкірку з капелюшка, промити, залити 3 склянками окропу і варити 15 хвилин. Якщо використовувати замість свіжих грибів сушені (50 грам), то їх варити не треба, а просто залити окропом і залишити на 15 хвилин.
4. Гриби відкинути на друшляк, а потім порізати кубиками.
5. Бульйон, в якому варилися гриби, процідити через сито і довести до кипіння. Додати в нього розпарену крупу і варити 20 хвилин.
6. Вимити 2 картоплі, очистити, нарізати середніми кубиками і запустити в суп.
7. Очистити цибулю і моркву, дрібно порізати і обсмажити на соняшниковій олії (3-4 столових ложки) протягом 5 хвилин.
8. Додати в овочеву суміш гриби і смажити ще 5 хвилин на помірному вогні. Потім влити чайну ложку томатної пасти, трохи окропу і тушкувати на слабкому вогні 3-4 хвилини.
9. Викласти зажарку в грибний суп, посолити, поперчити і додати 2 лаврових листки.
10. Вимити по півпучка зелені кропу і петрушки, порубати і заправити суп.
11. Вимкнути газ, накрити каструлю кришкою і дати супу постояти ще 10 хвилин.

Фкуснофакти

як смачніше варити суп з перловкою
хоча гриби і перловка — дуже поживні самі по собі, і точно суп з них вийде насиченим і ароматним, при варінні можна додати трохи курячого бульйону. До речі, сама курка у вигляді нарізаних шматочків теж буде в супі доречна.

скільки класти перловки
на кожен літр каструлі — 1 столову ложку перловки, при цьому враховуйте, що навіть після замочування перловка збільшується в об'ємі.

яку перловку класти в суп
у суп відмінно підійде звичайна перловка, попередньо замочена у воді на кілька годин. Можна готувати перловку в варильних пакетах — таку не треба замочувати, а досить просто відварити за часом (зазвичай 40-45 хвилин) і додати в суп вже готову перловку — на каструлю 4 літри 1 стакан вареної перловки.

скільки солі і коли класти в суп
гриби для супу замочують в підсоленій воді — завдяки цьому суп точно вийде хоча б трохи солоним. А ось досолювати суп рекомендується в кінці варіння, за 5 хвилин до закінчення готовності, щоб перловка залишилася м'якою.

які гриби класти в суп
в кінці літа і восени доречні будуть будь-які свіжі лісові гриби, що дають маслянистий бульйон: білі, підосичники, підберезники, маслюки, козенята, моховики і т.д. — в основному, будь-які трубчасті. Сироїжки, лисички та інші пластинчасті гриби в бульйон можна покласти лише частково, оскільки ніякої наваристості від них бульйон не отримає. Якщо використовувати їх, то тільки на м'ясному бульйоні .

якщо грибного супу полювання не в сезон, варіть з сушених або заморожених.

варимо з сушених грибів
зазвичай сушені гриби продаються в пакетиках: на каструлю 4 літри вистачить 40-50 грам. Оскільки обробляються гриби автоматом і часто рубаються дуже крупно, після замочування гриби перевірити на наявність сміття, прибрати занадто жорсткі прикореневі частини, при необхідності нарізати дрібніше.

варимо із заморожених грибів
для супу хороші заморожені білі гриби, моховики, різні суміші лісових грибів і т.д. найпоширеніші в магазинах заморожені опеньки в суп не годяться, тому що мають рідкуватий смак, тому вимагають або додавання вищезазначених грибів, або варіння на м'ясному бульйоні. Для каструлі 4 літри вистачить 400-500 грам заморожених грибів.

скільки зберігається грибний суп
3-4 дні в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?