⏰ як варити ячну кашу на молоці і воді, дітям і дорослим, в'язкі і розсипчасті. Рецепт і точні пропорції

Скільки варити ячну кашу?

25:00
Ячну кашу варити 40 хвилин на тихому вогні під кришкою.

Як варити ячну кашу

Продукти
ячна крупа — 1/5 склянки
Вода або молоко — 2/5 склянки
сіль — щіпка
рослинне або вершкове масло — 1 столова ложка

Як варити ячну кашу
1. Ячну крупу перебрати і промити.
2. Всипати крупу в каструльку, налити вдвічі більше, ніж ячкі, води. Якщо каша вариться на молоці — тоді спочатку потрібно закип'ятити молоко, а потім в кипляче молоко додавати ячку.
3. Всипати сіль, поставити каструльку на тихий вогонь.
4. Варити ячну кашу 40 хвилин після закипання під закритою кришкою.
5. Укутати каструльку з кашею на 20 хвилин в ковдру, щоб каша настоялася.
6. Подавати кашу з маслом.

Фкуснофакти

класичні пропорції ячної каші — на 1 частина крупи 2 частини рідини. Для варіння рідкої каші використовуйте співвідношення 1: 3 або 1: 4. При варінні каші за вказаними пропорціями каша збільшується приблизно в 5 разів.

Кашу з ячки варити вдвічі швидше, якщо попередньо її замочити в холодній воді на 1 годину.

щоб зварити смачну кашу з ячкі для дітей, можна додати цукор (на наш рецепт — 1 чайна ложка).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?