на гарнір відваріть бурий рис і самостійно приготуйте домашній часниковий соус Айолі .
інгредієнти
порції:
-
+
- Креветки 250 г
- бурий рис 130 г
- Лимон 1 шт
- помідори черрі 120 г
- Шпинат 80 г
- Майонез 1 столова ложка
- Соус Томаті Фріто 200 г
- Томатна паста 16 г
- часникова паста 15 г
- Китайське рисове вино 1 столова ложка
- пластівці перцю чилі 1 чайна ложка
- копчена паприка 1 чайна ложка
- сіль і перець за смаком
- оливкова олія для смаження
на порцію
калорії:
580
ккал
білки:
31
г
жири:
24
г
вуглеводи:
60
г
кроки
-
помідори черрі промийте і розріжте навпіл. Рис поставте варитися згідно з інструкцією на упаковці в 300 мл води.
-
поставте велику сковороду грітися на самому сильному вогні, додайте трохи олії і викладіть половинки помідорів чері разом з більшою частиною часниковою пасти. Готуйте, помішуючи, 1-2 хвилини.
-
як тільки помідори стали м'якшими, до них додайте шпинат, паприку, соус томаті Фріто, томатну пасту, рисове вино, пластівці перцю чилі. Приправте сіллю і перцем і готуйте протягом 1 хвилини.
-
Креветки додайте в соус, готуйте ще 2-3 хвилини.
-
Лимон розріжте на четвертинки. З'єднайте в мисці залишилася часникову пасту, майонез, сік з однієї лимонної четвертинки, дрібку солі і перцю, перемішайте. Це і є часниковий соус Айолі.
-
Подавайте креветки поверх відвареного рису. Полийте часниковим Айолі, прикрасьте часточкою лимона.
Заміна інгредієнтів
замість коричневого рису також можна взяти звичайний довгозерний . Рисове вино можна замінити білим сухим вином з дрібкою цукру.
Соус томаті Фріто можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно обсмажити на олії помідори без шкірки з цибулею, селерою і часником, а потім подрібнити в блендері. Далі цю масу потрібно перелити в каструлю і поставити на плиту. Доведіть до кипіння, посоліть, додайте трохи паприки і кайенского перцю, ретельно перемішайте.
часникову пасту також легко зробити самостійно - просто змішайте в блендері 250 г часнику і 2 столові ложки рослинної олії на ваш смак.