⏰ Креветки з помідорами і часником: покроковий рецепт з фото

Рецепт приготування тушкованих креветок з помідорами і часником

30:00
готовие креветки с помидорами и чесноком
Приготуйте дуже швидке іспанське блюдо-тушковані креветки з томатами і часником.

на гарнір відваріть бурий рис і самостійно приготуйте домашній часниковий соус Айолі .

інгредієнти
порції: - + 2
  • Креветки 250  г
  • бурий рис 130  г
  • Лимон 1  шт
  • помідори черрі 120  г
  • Шпинат 80  г
  • Майонез 1  столова ложка
  • Соус Томаті Фріто 200  г
  • Томатна паста 16  г
  • часникова паста 15  г
  • Китайське рисове вино 1  столова ложка
  • пластівці перцю чилі 1  чайна ложка
  • копчена паприка 1  чайна ложка
  • сіль і перець за смаком  
  • оливкова олія для смаження  
на порцію
калорії: 580 ккал
білки: 31 г
жири: 24 г
вуглеводи: 60 г
кроки
30  хв. друк
  • нарезаем помидори
    помідори черрі промийте і розріжте навпіл. Рис поставте варитися згідно з інструкцією на упаковці в 300 мл води.
  • обжариваем помидори
    поставте велику сковороду грітися на самому сильному вогні, додайте трохи олії і викладіть половинки помідорів чері разом з більшою частиною часниковою пасти. Готуйте, помішуючи, 1-2 хвилини.
  • добавляем шпинат
    як тільки помідори стали м'якшими, до них додайте шпинат, паприку, соус томаті Фріто, томатну пасту, рисове вино, пластівці перцю чилі. Приправте сіллю і перцем і готуйте протягом 1 хвилини.
  • добавляем креветки
    Креветки додайте в соус, готуйте ще 2-3 хвилини.
  • смешиваем айоли
    Лимон розріжте на четвертинки. З'єднайте в мисці залишилася часникову пасту, майонез, сік з однієї лимонної четвертинки, дрібку солі і перцю, перемішайте. Це і є часниковий соус Айолі.
  • готовие креветки с помидорами и чесноком
    Подавайте креветки поверх відвареного рису. Полийте часниковим Айолі, прикрасьте часточкою лимона.

Заміна інгредієнтів

замість коричневого рису також можна взяти звичайний довгозерний . Рисове вино можна замінити білим сухим вином з дрібкою цукру.

Соус томаті Фріто можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно обсмажити на олії помідори без шкірки з цибулею, селерою і часником, а потім подрібнити в блендері. Далі цю масу потрібно перелити в каструлю і поставити на плиту. Доведіть до кипіння, посоліть, додайте трохи паприки і кайенского перцю, ретельно перемішайте.

часникову пасту також легко зробити самостійно - просто змішайте в блендері 250 г часнику і 2 столові ложки рослинної олії на ваш смак.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?