⏰ як варити зелений горошок і скільки часу-правильний спосіб простими словами

Скільки варити зелений горошок?

05:00
Зелений горошок варять 5-10 хвилин в залежності від сорту і віку бобів.

Як варити очищений зелений горошок

знадобляться — горошок, вода

1. Свіжий горошок промити і вилущити зерна. Для цього зробити поздовжній розріз нігтем уздовж стручка, розкрити його стулки і відокремити зерна. Жовті і зморщені боби викинути.
2. Налити в каструлю на 2/3 об'єму холодної води і довести до кипіння, додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води.
3. Запустити зерна горошку в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності. Залежно від розмірів і віку зерен час приготування може коливатися від 5 до 10 хвилин. Чим молодше горошок, тим він м'якше і швидше вариться. Готовий горошок повинен бути ніжним на смак, але при цьому його оболонка не повинна лопнути.
4. Відвареної горох відкинути на друшляк і промити проточною холодною водою. Приготовані зерна можна використовувати як самостійну страву або як добавку в гарніри, супи і салати.

Як варити зелений горошок в стручках

1. Стручки молодого зеленого горошку промити і видалити тверді кінчики.
2. Налити в каструлю холодної води, викласти стручки і залишити замочуватися на годину.
3. В окремій каструлі закип'ятити воду, підсолити з розрахунку чайна ложка солі на 3 склянки води і опустити в неї вимочені стручки.
4. Виставити пальник на максимальні рівень і відварити горох до розм'якшення.
5. Відварені стручки відкинути на друшляк, і дати рідини стекти.

Фкуснофакти

— для приготування страв із зеленого горошку найбільш популярними вважаються мозкові і гладкозерние сорти. Мозкові, як правило, найсолодші, відрізняються овальною формою і невеликими розмірами зерен. Найкраще використовувати такий горошок в гарнірах, а також для приготування пюре і паштетів. Гладкозерні сорти більші на вигляд, округлої форми, відмінно підійдуть в якості компонента салату.

— свіжий горошок — досить дорогий продукт. Вартість упаковки 250 грам в сезон (червень-серпень)- 75 грн. (в середньому в Києві на сезон 2017 р Ціна орієнтовно на червень 2017 року). Тому найвигідніше купувати заморожений горошок .

— при покупці варто звернути увагу на упаковку, вона повинна бути герметичною, без злиплих на дотик зерен і шматків льоду. В іншому випадку можна зробити висновок про недотримання умов зберігання продукту.

— для того, щоб стручки гороху зберегли яскраве зелене забарвлення, рекомендується їх варити на сильному вогні без кришки.

Як варити заморожений зелений горошок

продукти
зелений горошок — 400 грам
Вода — 1 літр
М'ята — 1-2 гілочки
сіль — 1 столова ложка (без гірки)
цукор — 1 чайна ложка

як приготувати заморожений зелений горошок
1. Налити в каструлю 1 літр води і закип'ятити.
2. Додати в окріп 1 столову ложку солі (без гірки), 1 чайну ложку цукру (сприяє збереженню насиченого кольору зерен), розмішати до повного розчинення і опустити в воду 400 грам замороженого горошку. Варити на сильному вогні під закритою кришкою 5-10 хвилин, поки зерна не стануть м'якими. За бажанням під час варіння для аромату можна додати в каструлю 1-2 гілочки м'яти.
3. Відвареної горошок відкинути на друшляк або металеве ситечко, щоб скла вся рідина, і викласти на блюдо.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?