⏰ як варити патисони і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити патисони?

15:00
Патисони варити 15 - 20 хвилин . Нарізані патисони варити 10 хвилин .

Як маринувати патисони

продукти
патисони — 1 кілограм
кріп і петрушка — по 2-3 гілочки
М'ята, лаврушка, листя дуба і хрону — по 2-3 листа
часник — 2 зубці
перець горошком — 5-6 горошин
Вода — 1 літр
сіль — 2,5 столові ложки
цукор — 1 столова ложка
оцет 9% - й — 4 ст. л.

як замаринувати патисони
1. Патисони вимити, зрізати плодоніжки, варити 5 хвилин, потім перекласти в холодну воду на 5 хвилин і розрізати на частини.
2. Помити і обсушити кріп, листя хрону, дубовий лист.
3. Викласти всі спеції і порізані патисони в каструлю з окропом, варити 5 хвилин.
4. Залити банки з патиссонами, закатати, повільно остудити (обернувши ковдрою або покривалом), зберігати в холодильнику.
патисони маринуються близько тижня.

Як солити патисони

що потрібно для засолювання патисонів
патисони — 1 кілограм
перець — 10 горошин
кріп і петрушка — сумарно на 50 грам
корінь хрону — 70 грам.
кориця — пів чайної ложки
часник — 5 зубців
для розсолу на 1 л води — 80 грам солі.

як засолити патисони
1. Помити патисони, зрізати плодоніжки і проколоти спицею в декількох місцях.
2. Укласти патисони в банки, пересипаючи спеціями, залити гарячим розсолом.

овочеве рагу з патиссонами в скороварці

продукти
Патисон — 1 великий
картопля — 2 кілограми
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
Зелень — 1 пучок
Вода — 200 мілілітрів
рослинна олія — 2 столових ложки
сіль і спеції – в залежності від смакових уподобань.

як зварити овочеве рагу з патиссонами
1. Два кілограми картоплі ретельно вимити, обтерти рушником і очистити від шкірки.
2. Нарізати картоплю кубиками стороною 2 сантиметри.
3. Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
4. Лук очистити і нарізати маленькими кубиками.
5. Обсмажити 1 моркву і 1 цибулину на сковороді протягом п'яти хвилин.
6. Сковороду відставити від плити.
7. 1 Патисон вимити, очистити від шкірки і насіння і нарізати невеликими кубиками.
8. Пучок зелені помити, обсушити і дрібно нарізувати.
9. На дно скороварки налити 1 столову ложку рослинної олії і 50 мілілітрів води.
10. Покласти картоплю тушкувати 5 хвилин, не накриваючи кришкою, потім посолити.
11. Через 20 хвилин додати до картоплі обсмажені овочі, долити ще 50 мілілітрів води і одну столову ложку рослинної олії.
12. Гасити всі інгредієнти в скороварці 25 хвилин.
13. Додати два нарізаних патисони в скороварку і акуратно перемішати вміст.
14. Долити ще 100 мілілітрів води.
15. Накрити скороварку кришкою і під тиском тушкувати овочі ще 30 хвилин.
овочеве рагу готове. Подавати його на тарілках, прикрасивши зеленню.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?