⏰ як варити ревінь і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити ревінь?

07:00
на компот варити ревінь 10 хвилин.

на квас варити ревінь 7 хвилин.

на варення варити ревінь 10 хвилин.

Як варити ревінь

знадобляться — ревінь, вода

ревінь можна вживати сирим, для вживання варіння необов'язкова
1. Промити ревінь, обрізати краї черешків.
2. Викласти ревінь в каструлю; якщо черешки не поміщаються, розрізати кожен поперек навпіл.
3. Залити ревінь холодною водою, поставити каструлю на вогонь.
4. Варити ревінь 7-10 хвилин.

Як варити соус з ревеню

продукти
свіжий ревінь — 300 грам
родзинки — 30 грам (1 жменя)
ріпчаста цибуля — 1 невелика голова
виноградний оцет — 20 мілілітрів
імбир порошком — 1/4 чайної ложки
мелена гвоздика — 1 чайна ложка
тростинний цукор (можна замінити звичайним) — 100 грам
кориця порошком — 1/4 чайної ложки
сіль — 1/4 чайної ложки

як варити соус з ревеню
1. Ревінь помити, зрізати листочки.
2. Порізати ревінь на 5-6 частин поперек, викласти в каструльку.
3. Влити оцет, всипати цукор, корицю, родзинки, імбир, гвоздику і сіль.
4. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і натерти на крупній тертці (як варіант, подрібнити за допомогою блендера).
5. Поставити каструльку з продуктами для соусу з ревеню на середній вогонь, довести до закипання при постійному помішуванні, щоб маса соусу не пригоріла.
6. Після закипання зменшити потужність комфорки до тихої, уварювати соус 3-40 хвилин до отримання консистенції соусу.

як варити кисіль з ревеню

продукти
стебла свіжого ревеню — 300 грам
цукор — 70 грам
картопляний крохмаль — для рідкого киселю — 2 чайні ложки з гіркою, для середнього киселю — 2,5 чайні ложки з гіркою, для густого киселю — 3 чайних ложки з гіркою
Вода — 0,7 літра

як варити кисіль з ревеню
1. Промити ревінь, злегка обсушити.
2. Нарізати ревінь дрібно, викласти в каструлю.
3. Влити 0,7 літра води і всипати 70 грам цукру.
4. Варити ревінь 10 хвилин, потім відвар пропустити через сито.
5. Зварений ревінь подрібнити за допомогою блендера (або протерти ложкою через сито).
6. Півсклянки відвару остудити, розбавити в ньому крохмаль і влити до основної маси відвару.
7. Влити суміш в каструльку.
8. Поставити каструльку на вогонь і варити кисіль 2 хвилини після закипання на тихому вогні.

як варити компот з ревеню

продукти компоту з ревеню
Черешки ревеню — 1 кілограм
цукор — 12 столових ложок з гіркою
родзинки — 1 стакан
Лимон — цедра 1 лимона
Вода — 3 літри

як зварити компот з ревеню
1. Очистити стебла ревеню від листя і зчистити шкірку, порізати кубиками стороною 2 сантиметри.
2. Воду налити в каструлю і почекати закипання, насипати цукор і варити 5 хвилин.
3. Потім викласти родзинки і ревінь і кип'ятити на тихому вогні 10 хвилин.
4. Зняти компот з ревеню з вогню і додати подрібнену цедру лимона.
5. Охолодити компот і можна подавати до столу.

як варити квас з ревеню

продукти
Вода — 3 літри
ревінь — 500 грам
цукор — 200 грам
сухі дріжджі — 3 грами

як зварити квас з ревеню
1. Ревінь очистити, вимити і порізати шматочками стороною 2 сантиметри, викласти в киплячу воду, кип'ятити 7 хвилин.
2. Процідити квас через сито або щільну тканину і остудити.
3. Додати цукор і дріжджі, перемішати і настоювати 10 годин в тепле місце.
4. Готовий квас зберігати квас в пляшках.

Фкуснофакти

— існує безліч видів їстівного і неїстівного ревеню, в магазинах можна купити Червоний ревінь, як правило в пучках, з листям.

— ревінь можна їсти сирим. Варять ревінь для приготування заготовок і напоїв. Для салатів ревінь використовується як овоч з яблучними відтінками смаку і запаху, варити ревінь для салату не потрібно.

— ревінь використовують як овоч при приготуванні гарнірів (наприклад, пюре з ревеню), солодких і несолодких пирогів, варення, киселю, компоту, соусу.

— термін зберігання ревеню — 3 дні у відділенні для овочів, в холодильнику.

— Якщо важливо отримати дуже м'який відвареної ревінь, можна зрізати шкірку з черешків.

— для варіння ревеню необхідно використовувати сталеву або емальовану каструлю, щоб ревінь не окислився і не втратив колір.

— при виборі ревеню звертайте увагу на зовнішній вигляд черешків. Колір повинен бути рівномірний, що не сильний. Підстави черешків не повинні бути занадто широкими, розламуватися з хрускотом.

— сезон ревеню — з середини травня по середину липня.

— вартість ревеню — 220 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2020 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?