Правила варіння грибної ікри на зиму
перше, що необхідно зробити — підготувати інгредієнти для грибної ікри. Як правило, продукти беруться в такому співвідношенні: на півкіло свіжих лісових грибів — 2 великих голови цибулі і 5 зубців часнику, 2 столові ложки рослинної олії, сіль і перець — за смаком. Найбільш підходящі для ікри гриби — лісові трубчасті. Моховики, підосичники, підберезники, маслюки дадуть відмінну однорідну грибну ікру. Окремо варто приготувати ікру з пластинчастих грибів — опеньків, лисичок, печериць і т. д.
гриби необхідно почистити, порізати і зварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк для видалення зайвої рідини і потім подрібнити за допомогою блендера. Очищену цибулю дрібно нарубати і обсмажити, з'єднати з грибами. Часник почистити і дрібно нарубати. Посолити і поперчити грибну ікру, додати часник і добре перемішати. Грибна ікра готова! Її можна подати до столу або прибрати в холодильник, вона не буде псуватися протягом 5 днів.
як варіант, при приготуванні грибної ікри в можна додати в сковорідку з грибами сметану — тоді ікра буде з ніжним сметанним присмаком.
Як варити грибну ікру на зиму
якщо хочеться приготувати грибну ікру на зиму, стане в нагоді оцет, додаткова сіль, спеції і приправи.
продукти для приготування грибної ікри
гриби — півкіло
ріпчаста цибуля — 3 голови
часник — 10 зубців
оцет 3% яблучний або виноградний — 1 столова ложка
морква — 1 штука
сіль — 4-5 столових ложок за смаком
рослинна олія (в ідеалі — оливкова) — 1 столова ложка
кріп і петрушка — по кілька гілочок листя хрону — 2 листа
Гвоздика — пара квіток
чорний перець горошком — 10 штук
Як приготувати грибну ікру на зиму
гриби почистити, помити і порізати. У каструлю налити воду, всипати сіль, довести до кипіння. Викласти гриби в каструлю, варити 40 хвилин.
почистити і дрібно порізати цибулю, моркву почистити і натерти на тертці. Нагріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати його протягом 10 хвилин. Змішати в мисці гриби і цибулю, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Влити в грибну суміш оцет і перемішати.
підготувати стерилізовані баночки, викласти на їх дно зелень і часник. Розлити грибну ікру по банках, зверху укласти листя хрону. Закатати банки з грибною ікрою і прибрати на зберігання.
грибна ікра буде готова до вживання рівно через 1 тиждень. Зберігати грибну ікру можна до року.