⏰ як варити італійський суп бурріда.

Скільки варити бурриду?

10:00
Бурріду варити 1,5 години.

Як варити бурріду

продукти
Каракатиця — 500 грам
картопля — 2 бульби
білі сушені гриби — 3 столових ложки
морквина — 1 штука
селера — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
солоні анчоуси — 1 штука
анчоуси в олії — 4 штуки
часник — 3 зубці
біле сухе вино — 70 мілілітрів
оливкова олія — 50 мілілітрів
Петрушка — пучок
сіль — за смаком
мелений чорний перець — за смаком

Як варити бурріду
1. Сухі гриби замочити в літрі теплої води на 40 хвилин.
2. Моркву, цибулю і селеру почистити, помити і разом перемолоти в блендері.
3. Каракатицю очистити від плівок, щупалець, голови і« крил », промити в прохолодній воді.
4. Нарізати каракатицю смужками товщиною приблизно 1 сантиметр, довжиною — 4 сантиметри.
5. У сковорідці з високими бортиками на середньому вогні розігріти оливкову олію, смажити суміш з цибулі, моркви і селери 7 хвилин.
6. Додати шматочки каракатиці, смажити 10 хвилин, поки не випарується утворилася вода.
7. Солоний анчоус очистити від кісточок, анчоуси в маслі нарізати на часточки довжиною приблизно 2 сантиметри.
8. Дістати з води гриби і віджати їх, порізати на кубики товщиною 2 сантиметри.
9. Додати гриби і анчоуси в сковорідку з каракатицею, влити біле вино, залишити гаситися 10-15 хвилин.
10. Почистити і подрібнити часник, додати в Бурбон.
11. Помити, почистити картоплю, нарізувати кубиками завтовшки 2 сантиметри і закласти в бурриду.
12. У сковороду з супом влити воду, в якій замочувалися гриби, додати сіль, перець, варити на повільному вогні 30 хвилин.
13. Помити і подрібнити петрушку, додати в тарілки з супом.

Фкуснофакти

— Суп бурріда — блюдо італійської кухні. Вважається, що рецепт зародився у великому портовому місті Генуя в регіоні Лігурія. Генуя — найбільший порт Італії, в давнину в Генуї були поширені рибальські поселення.

— основні продукти в традиційній бурріде — рибний бульйон, морепродукти, помідори, цибуля і часник.

— Бурріда настільки густе блюдо, що може подаватися як на першу страву в обід, так і на вечерю в якості основного блюда.

— подавати бурріду рекомендується з білим свіжим хлібом.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?