Блюдо готується дуже швидко і підійде для тих випадків, коли потрібно справити враження, але немає зайвого часу.
інгредієнти
порції:
-
+
- Креветки очищені 220 г
- спагетті 300 г
- гриби шиітаке 220 г
- Сир Пармезан 30 г
- біле сухе вино 80 мл
- соєвий соус 3 столові ложки
- часник 2 зубчики
- цибуля-шалот 2 шт
- вершкове масло 60 г
- оливкова олія 2 столові ложки
- Петрушка 5 гілочок
- сіль за смаком
- перець за смаком
на порцію
калорії:
492
ккал
білки:
26
г
жири:
16
г
вуглеводи:
61
г
кроки
-
спагетті відваріть за інструкцією на упаковці до стану аль денте. У сковороді нагрійте оливкову олію і швидко обсмажте креветки на високому вогні до хрусткої золотистої скоринки. Приберіть їх зі сковороди і відкладіть, зменшіть вогонь до середнього. Заздалегідь подрібнені часник і цибулю-шалот обсмажте в олії приблизно 2 хвилини. Потім до них додайте тонко нарізані гриби і смажте ще 5-7 хвилин.
-
до грибів влийте біле вино і млоїте близько 2 хвилин, поки рідина практично не випарується. Викладіть в сковороду відварені спагетті, соєвий соус, вершкове масло. Перемішайте, щоб масло розтануло, потім викладіть креветки.
-
далі додайте подрібнену петрушку і тертий сир, розмішайте. Якщо сковорода занадто суха, влийте трохи води, в якій варилися спагетті.
-
в самому кінці додайте сіль і мелений перець за смаком. Викладіть блюдо на велику плоску тарілку і подавайте.
Заміна інгредієнтів
При необхідності гриби шиітаке можна замінити на будь – які інші, наприклад-на печериці або білі. Замість пармезану підійде будь-який твердий сир.