Як варити Айнтопф
продукти
на 5-літрову каструлю супу
Сосиски — 200 грам
копчена ковбаса — 200 грам
копчена грудинка — 200 грам
квашена капуста — 500 грам
картопля — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 штука
Томатна паста — 2 столові ложки
Сметана — 200 грам
сіль — 1 чайна ложка
чорний мелений перець — половина чайної ложки
кріп — 1 пучок
рослинна олія — 5 столових ложок
Вода — половина літра
приготування супу Айнтопф
1. Порізати невеликими кубиками 200 грам сосисок, 200 грам копченої ковбаси, 200 грам грудинки.
2. Дрібно нарізати 1 очищену цибулину.
3. Очистити і розрізати навпіл 2 картоплини.
4. Вимити і нарізати 1 пучок кропу.
5. У каструлю налити половину літра води, покласти картоплю, поставити на середній вогонь і варити 15 хвилин.
6. Коли картопля буде готовий, розім'яти його блендером, в воді, де варився — вийде густий картопляний бульйон.
7. У сковорідку налити 3 столових ложки рослинно масла, поставити на середній вогонь.
8. Додати ріпчасту цибулю, смажити 2 хвилини.
9. Додати сосиски, копчену ковбасу, грудинку, смажити 5 хвилин, помішуючи.
10. Вміст сковорідки перекласти в каструлю з картопляним бульйоном.
11. На сковорідку (можна не мити) налити 2 столові ложки рослинної олії, поставити на середній вогонь.
12. Викласти в сковорідку 500 грам квашеної капусти, обсмажити 3 хвилини.
13. Закрити сковорідку з капустою кришкою, зменшити вогонь, тушкувати 20 хвилин.
14. У сковорідку з тушкованою капустою додати 2 столові ложки томатної пасти, чайну ложку солі.
15. Перекласти вміст сковорідки в каструлю з картопляним бульйоном і м'ясними виробами, перемішати, прогріти 5 хвилин, дати настоятися 20 хвилин.
подавати суп Айнтопф зі сметаною, додавши в кожну тарілку трохи чорного меленого перцю і зелені кропу.
Фкуснофакти
— Айнтопф — це густий суп, який замінює перше і друге блюдо.
— рецептів супу Айнтопф багато — у справу йдуть будь-які м'ясні та ковбасні вироби, овочі, макарони, крупи. Калорійність супу близько 150 ккал/100 грам.
— зберігати Айнтопф в холодильнику 72 години.
— подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!