⏰ як варити курячу печінку-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити курячу печінку?

40:00
Курячу печінку покласти в киплячу воду, варити 10 - 15 хвилин на невеликому вогні.
в пароварці курячу печінку варити 30 хвилин. В мультиварці і скороварці курячу печінку варити 15 хвилин.

Як варити курячу печінку

Як підготувати курячу печінку до варіння
1. Курячу печінку при необхідності попередньо розморозити в холодильнику, потім промити під холодною водою.
2. Акуратно видалити жили з печінки, плівки і обов'язково жовчні протоки, щоб страва не гірчило.
3. Оброблену печінку знову обполоснути, дати стекти воді, при необхідності розрізати на шматочки і приступити безпосередньо до варіння.

Як варити курячу печінку в каструлі
1. Залити каструлю наполовину водою і закип'ятити.
2. Опустити в каструлю промиту печінку і варити на середньому вогні близько 15 хвилин, не більше — при перетравленні зникають корисні властивості, якими багатий продукт, а сама печінка стає жорсткою. 3. Готовність перевірити за допомогою ножа: в добре звареної курячої печінки при проколюванні повинен виділятися сік прозорого кольору.

Як варити курячу печінку в пароварці
1. Нарізати печінку на шматочки. В процесі різання може утворитися досить багато соку, тому перед тим як відправити печінку в пароварку необхідно, акуратно притримуючи шматки долонею, злити з дошки зайву рідину.
2. Викласти шматки в основний контейнер пароварки і посолити за смаком. За бажанням перед варінням можна змастити курячу печінку сметаною для м'якості.
3. Викласти курячу печінку одним шаром в нижню парову корзину, накрити кришкою, налити води в спеціальну ємність, готувати печінку в пароварці протягом півгодини.

Як приготувати курячу печінку для дитини
1. Залити каструлю наполовину водою і закип'ятити.
2. Опустити в каструлю печінку і варити на помірному вогні 15-20 хвилин.
3. Відварну печінку прокрутити через м'ясорубку, а потім протерти через сито.
4. Готове печінкове пюре трохи посолити, викласти в каструлю і при помішуванні підігріти на тихому вогні. Під час розігріву можна додати невеликий шматочок (30-40 грам) вершкового масла і розмішати.

Салат з курячою печінкою

продукти
печінка куряча — 400 грам
Цибуля ріпчаста — 1 штука
морква — 1 штука
огірки солоні — 2 штуки
рослинна олія для смаження — 4 столові ложки
Майонез — 2 столові ложки з верхом
кріп свіжий — 3 гілочки
сіль — 1/3 чайної ложки
Вода — 1 літр

приготування
1. Печінка курячу розморозити, скласти в друшляк і промити під струменем води.
2. У невелику каструлю налити 1 літр води, додати 1/3 чайної ложки солі, поставити на середній вогонь.
3. Коли вода закипить, покласти в неї цільні (розрізати не треба) шматочки печінки. Після того, як вода знову закипить, варити 10 хвилин на невеликому вогні.
4. Злити воду через друшляк, дати печінки трохи охолонути.
5. Нарізати печінку невеликими кубиками і викласти на тарілку.
6. Підготувати овочі: цибулю дрібно нарізати, сиру моркву натерти на крупній тертці, солоні огірки очистити від шкірки і нарізати кубиками.
7. Сковороду поставити на середній вогонь, налити в неї 2 столові ложки рослинної олії.
у розігріте масло викласти нарізану цибулю, обсмажити 1 хвилину, перешкодити, обсмажити ще 1 хвилину, викласти цибулю поверх шматочків печінки. Не перемішувати.
8. Наступним шаром викласти нарізані солоні огірки.
9. Сковороду знову поставити на середній вогонь, налити 2 столові ложки олії, викласти моркву, натерту на крупній тертці. Обсмажити 1,5 хвилини, перешкодити, обсмажити ще 1,5 хвилини, викласти моркву на шар солоних огірків.
10. На шар моркви нанести майонез і посипати салат дрібно порізаною зеленню кропу.

Салат з курячою печінкою подавати теплим.

Фкуснофакти

зберігати варену курячу печінку і страви з її використанням в холодильнику не більше 24 годин.

калорійність вареної курної печінки близько 140 ккал/100 грам.

середня вартість кілограма замороженої курячої печінки 70 грн. (в середньому в Києві на червень 2017 р).

100 грам курячої печінки забезпечують добову потребу людини в залозі, крім того, печінка містить фолієву кислоту, яка нормалізує процес кровотворенні, що важливо при анемії. У печінці багато вітаміну А, корисного для зору і шкіри.

смажити курячу печінку на середньому вогні, по 5 хвилин з кожного боку.

вибираючи заморожену курячу печінку, звертайте увагу на цілісність упаковки.
колір доброякісної печінки — коричневий, однорідний, без білястих або занадто темних ділянок.

в пароварці курячу печінку готують 30 хвилин. При варінні на пару продукт повністю зберігає корисні властивості.

варена куряча печінка в вершках

продукти
куряча печінка — 300 грам
солодкий перець — 1 штука
Лук — 1 голова
вершки — 200 мл
Масло — 1 столова ложка

приготування
1. У каструлі на олії згасити дрібно нарізану цибулю, потім додати нарізаний солодкий перець, тушкувати ще 5 хвилин.
2. Додати курячу печінку, тушкувати 5 хвилин.
3. Залити вершками і варити, помішуючи, 10 хвилин.
як варіант, можна крім вершків додати до печінки сметани

паштет з курячої печінки

продукти
куряча печінка — 500 грам
вершкове масло — 2 столові ложки
морква — 1 середня морквина
ріпчаста цибуля — 1 голова
соняшникова олія — 2 столові ложки
Зелень, чорний мелений перець і сіль — за смаком

як готувати паштет
1. Курячу печінку промити, обсушити і обсмажити на соняшниковій олії на середньому вогні 5-7 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
3. Моркву помити, почистити, натерти на дрібній тертці.
4. Додати цибулю і моркву до курячої печінки, перемішати, обсмажувати ще 10 хвилин.
5. Обсмажену курячу печінку з овочами подрібнити блендером, додати вершкове масло, сіль і перець, добре перемішати.
6. Накрити паштет з курячої печінки, остудити, залишити в холодильнику на 2 години.
7. Подавати паштет з курячої печінки, посипавши зеленню.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?