⏰ Як варити кукурудзяну крупу? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити кукурудзяну крупу?

30:00
Кукурудзяну крупу ретельно промити, залити в каструлі підсоленим і/або підсолодженим окропом. Перемішати, варити 15 хвилин при періодичному помішуванні. Потім додати в кашу масла і варити ще 15 хвилин .

кукурудзяну крупу в пакетиках варити протягом 30 хвилин .

як варити кашу з кукурудзяної крупи

продукти для каші
на 2 порції
Кукурудзяна крупа — 1 стакан
рідина (молоко і вода в бажаній пропорції) — 3 склянки для щільної каші, 4-5 склянок для рідкої
вершкове масло — кубик стороною 3 сантиметри
цукор — 1 чайна ложка з гіркою
сіль — чверть чайної ложки

Як варити кашу з кукурудзяної крупи

  • кукурудзяну крупу насипати в сито і помити під холодною водою, потім дати стекти воді.
  • у каструлю налити молоко, поставити на тихий вогонь, довести до кипіння і вимкнути вогонь.
  • в іншу каструлю влити воду, поставити на вогонь, додати сіль і довести до кипіння. Як тільки вода закипить, всипати кукурудзяну крупу, варити на тихому вогні без кришки 5 хвилин до повного випаровування води.
  • до кукурудзяної крупи додати кип'ячене молоко, перемішати і варити 15 хвилин, регулярно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою. У зварену кашу викласти кубик вершкового масла, додати цукор і перемішати.
  • після варіння кукурудзяну кашу рекомендується загорнути в ковдру на 15 хвилин для упарювання, в ідеалі — на кілька годин.

в кукурудзяну кашу в якості добавки можна додати курагу, родзинки, різаний чорнослив, тертий гарбуз, йогурт, варення, ванільний цукор, мед. Якщо каша пропонується на вечерю, можна додати овочі і варене м'ясо .

як варити кашу з кукурудзяної крупи в мультиварці
промиту кукурудзяну крупу насипати в чашу мультиварки, додати цукор, сіль і масло. Влити молоко і воду, перемішати, варити на режимі «молочна каша» протягом 30 хвилин, потім 20 хвилин на режимі «Підігрів» для упарювання, або просто кілька хвилин не відкривати кришку мультиварки.

як варити кукурудзяну кашу в пароварці
у ємність для круп всипати кукурудзяну крупу, залити молоком і водою, поставити в пароварку на півгодини. Потім посолити і посолити кашу, додати масло, варити ще 5 хвилин.

якщо у вас кукурудзяна крупа крупного помелу, погано розварюється — можна подрібнити її в кавомолці або кухонним млином, вона буде швидше варитися.

Фкуснофакти

що додати в кукурудзяну кашу
кукурудзяну кашу можна урізноманітнити, якщо додати гарбуз, родзинки, курагу, яблука, сушені персики, консервовані ананаси або персики. Якщо хочеться несолодкої кукурудзяної каші — можна зробити її з сиром, томатами, з бринзою.

калорійність кукурудзяної крупи — 337 ккал/100 грам.

користь кукурудзяної крупи обумовлена великим кількість вітамінів групи А, В, Е, до і РР, кремнію і заліза, а також наявністю в складі двох найважливіших амінокислот — триптофану і лізину. Завдяки високому вмісту клітковини, вона виводить з організму токсини і звільняє кишечник від продуктів розпаду.

термін зберігання кукурудзяної крупи — 24 місяці в сухому і прохолодному місці.

термін зберігання кукурудзяної каші — 2 дні в холодильнику.

вартість кукурудзяної крупи від 40 грн./1 кілограм (вартість в середньому в Києві на Червень 2020 року).

пропорції при варінні кукурудзяної крупи
При варінні кукурудзяна крупа збільшується в об'ємі в 4 рази, тому на 1 частину крупи додають 4 частини води.

ідеальна каструля для варіння кукурудзяної крупи — з товстим дном.

готова кукурудзяна каша стає дуже м'якою і густою. Якщо каша вийшла занадто густий, її можна залити молоком або вершками і проварити на маленькому вогні ще 5 хвилин.

на склянку кукурудзяної крупи — 2,5 склянки молока або води, столова ложка цукру і пів чайної ложки солі. Вершкового масла — 1 невеликий кубик. Так варити в каструлі при постійному помішуванні.

в мультиварці — на 1 склянку кукурудзяної крупи 3,5 чашки молока або води. Режим « молочна каша» на 20 хвилин, потім — « розігрів» на 10 хвилин. Або можна включити режим « гречана каша» на 20 хвилин.

в пароварці — так само, як в каструлі, варити півгодини.

подивіться класичні рецепти каші і як готувати кашу з кукурудзяного борошна .
існує безліч видів кукурудзяної крупи, але в магазинах продають шліфовану — це подрібнені кукурудзяні зерна, попередньо обшліфовані. На упаковці з шліфованою кукурудзою часто пишуть номер — від 1 до 5, він означає Розмір помелу. 5 — найдрібніша, її варити швидше за все, 1 — найбільша, її варити довше.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Сколько варить?