Як варити суп з оселедця
продукти
оселедець — 1 штука
ріпчаста цибуля — голова
картопля — 1 Бульба
морквина — 1 штука
пшоно — півсклянки
рослинна олія — 50 мілілітрів
лавровий лист — 4 штуки
сіль — за смаком
чорний перець — 4 горошини
Як варити суп з оселедця
1. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями.
2. Морквину почистити, натерти.
3. Сотейник з маслом помістити на конфорку, на середньому вогні смажити цибулю і моркву 5 хвилин.
4. Пшоно помити в прохолодній воді, ошпарити окропом.
5. Покласти пшоно в сотейник з овочами, тримати на середньому вогні 7 хвилин, помішуючи.
6. Картоплю почистити, нарізати квадратиками товщиною 2 сантиметри.
7. У оселедця видалити голову, хвіст, плавники, кістки, зняти шкіру. Філе обробити на квадратики товщиною приблизно сантиметр.
8. Покласти в сотейник картоплю і оселедець, лаврушку, сіль, перець, залити двома літрами гарячої води, дочекатися закипання, готувати 40 хвилин на тихому вогні.
молочний суп з оселедцем
продукти
Молоко — стакан
картопля — 1 Бульба
ріпчаста цибуля — 1 голова
оселедець — 1 штука
Сметана — 100 грам
зелена цибуля — пучок
Як варити молочний суп з оселедцем
1. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати на тонкі півкільця.
2. Картоплю помити, почистити, нарізати на квадратики товщиною 2 сантиметри.
3. У каструлю налити два літри води, помістити на конфорку, дати закипіти на сильному вогні.
4. Цибулю і картоплю покласти в каструлю з киплячою водою, тримати із закритою кришкою 15 хвилин на середньому вогні.
5. У оселедця видалити голову, хвіст, плавники, кістки, зняти шкіру. Філе обробити на квадратики товщиною приблизно сантиметр.
6. Додати до овочів в каструлі оселедець, тримати 5 хвилин на тихому вогні.
7. У каструлю з супом влити тепле молоко, дати закипіти, прибрати з конфорки.
8. Зелену цибулю помити, подрібнити.
9. Суп в тарілках заправити сметаною і зеленою цибулею.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!