⏰ як варити суп зі свинячої крові. Суп зі свинячої крові і бурякового розсолу.

Скільки варити суп зі свинячої крові?

10:00
для приготування супу зі свинячої крові необхідно 3 дні. На кухні необхідно провести 2 години.

Суп зі свинячої крові

продукти
Свинина — 1,5 кілограма
Лук — 2 головки
буряк — 1 кілограм
свиняча кров — 3 склянки
хліб житній — 1 стакан
лавровий лист — 3 штуки
перець духмяний — 20 зерен
сіль — 1 чайна ложка

Як приготувати суп зі свинячої крові
1. Буряк помити, очистити від шкірки і нарізати великими шматками.
2. Помістити шматочки буряка в скляний посуд, залити 1 літром води, накрити кришкою і поставити в тепле місце.
3. Залишити буряк для бродіння на 3 дні, знімаючи 1 раз на добу піну.
4. Через 3 дні буряковий розсіл процідити, видаливши шматочки овоча.
5. Чистий розсіл влити в ємність і поставити в холодильник.
6. 1,5 кілограма свинини промити холодною водою, порізати на порційні шматки.
7. Цибулини очистити від лушпиння, промити, розрізати на 4 частини.
8. Викласти в глибоку каструлю м'ясо, залити водою, додати 1 чайну ложку солі, зерна запашного перцю, лаврове листя і поставити на вогонь.
9. Як тільки бульйон закипить, влити в нього 2 склянки бурякового розсолу і варити до приготування м'яса 1,5 години.
10. По закінченню часу, зняти каструлю з супом з вогню, процідити, видалити цибулю, зерна перцю, лавровий лист, а шматки м'яса викласти в окрему тарілку.
11. У каструлю влити 3 склянки свинячої крові, поставити на слабкий вогонь і розігріти.
12. Житній хліб натерти на крупній тертці.
13. У каструлю з кров'ю всипати 1 стакан тертого житнього хліба, добре перемішати.
14. Коли хліб розчиниться в свинячої крові, влити в каструлю бульйон зі свинини і добре перемішати.
15. Не доводити суп зі свинячої крові до кипіння, зняти каструлю з вогню і вміст процідити за допомогою друшляка.
16. Проціджений склад поставити на слабкий вогонь, постійно заважаючи, підігріти до гарячого і густого стану.
17. Не доводячи до кипіння, зняти готовий суп з плити.

Фкуснофакти

— російські люди хоча і ставляться до страв з крові з побоюванням, все ж охоче пробують їх. Інша, більш популярна страва з крові — ковбаса, яка так і називається: кров'янка .

— з давніх літописів відомо, що скіфи, Печеніги, татари, половці вживали свіжу кров. А після навали татаро-монгольського ярма в російській мові закріпилося вираз «кров з молоком». Воно характеризувало блюдо, як здорову, поживну їжу. В даний час сиру кров вживають в пишу в Китаї і Кореї, а також на Тибеті.

— Суп з крові корисний для хворих недокрів'ям. У продукті міститься більше білків, ніж в м'ясі, а також присутні всі необхідні для організму амінокислоти.

— свиняча кров для використовується тільки свіжа, зібрана правильним способом знекровлення. Для цього артерію тварини надрізають і відразу ж збирають кров. Купувати свинячу кров слід тільки у перевірених фермерів.

— Суп зі свинячої крові — швидкопсувне блюдо, тому готують суп без запасу, тільки на 1 день. Зберігати суп зі свинячої крові не більше 12 годин.

— купувати свинячу кров слід у перевірених фермерів, тому що це делікатний продукт і повинен бути зібраний правильним способом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?