⏰ як варити гарбуз і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити гарбуз?

20:00
Шматочки гарбуза варять 20 - 30 хвилин .

Як варити гарбуз

знадобляться — 400 грам гарбуза, вода, сіль

1. Гарбуз вимити і обсушити серветкою.

2. Розрізати гарбуз на 2-6 частин в залежності від її розміру, відміряти необхідну кількість гарбуза і очистити від шкірки; гарбуз може мати дуже тверду шкірку, тому в більшості випадків зручно використовувати гостро наточений ніж-пилку. Залишки гарбуза прибрати в холодильник.

3. Очистити гарбуз від насіння і м'якоті, якщо є.

4. Налити в каструлю воду — об'ємом в півтора рази більше, ніж гарбуза (наприклад, на 300 грам гарбуза 450 мілілітрів води); поставити каструлю на вогонь.

5. Розрізати гарбуз на кубики стороною 2-3 сантиметри.

6. Викласти гарбуз у воду, варити 20 хвилин після закипання.

7. Перевірити гарбуз на готовність — шматочки повинні легко протикатися виделкою; злити воду через друшляк.

8. Викласти гарбуз в тарілку, додати масло за смаком, посолити і перемішати.

ваша гарбуз зварена!

поради щодо приготування гарбуза

скільки варити різні сорти гарбуза
як правило, гарбуз варять для складання з нею складних страв — супів, рагу, або доповнення до варених круп. Гарбуз можна вживати в їжу сирої, але варіння дозволяє зробити гарбуз м'якше і підкреслити її смакові якості.

на час варіння впливає сорт гарбуза — дрібна витягнута (сорт мускатна) гарбуз може розварюватися, така хороша для супів-пюре, оскільки за час варіння розвариться і її легше буде подрібнювати. Витягнуту гарбуз можна купити в сезон (восени), а зберігати слід до тижня, оскільки її солодкі смакові якості дуже швидко зменшуються. Кругла гарбуз (найчастіше оранжевого кольору). Вона велика, помірно-солодка, але і зберігатися вона буде довше. Твердокорая гарбуз відмінно підійде для рагу і каш, оскільки вимагає тривалого варіння. Для її чищення і нарізування необхідно докласти зусиль, зате в готових стравах кубики гарбуза не втратять свою форму.

скільки варити шматки гарбуза в різних гаджетах
заморожену гарбуз кидати в киплячу воду не розморожуючи — і варити 20 хвилин.
в мультиварці на пару варити шматочки гарбуза 20 хвилин.
в мультиварці гарбуз варити при закритій кришці на режимі «Випічка» 20 хвилин.
в пароварці — 30 хвилин.
Кашу з гарбуза варити 25 хвилин.
для дитини гарбуз варити до повного розварювання 30-35 хвилин, перед подачею пюрировать.

як швидко почистити гарбуз перед варінням
шкірка може зробити м'якоть гіркуватою, тому її необхідно зчищати перед варінням. Для чищення гарбуза можна використовувати гострий ніж-пилку, він впорається з шкіркою краще звичайного. Якщо форма кубиків не принципова, то можна скористатися мікрохвильовкою: просто поставити великі шматки в мікрохвильовку на 3 хвилини і за цей час м'якоть стане легко відокремити від шкірки.

як варити гарбуз в мікрохвильовці

1. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками або великими шматками.
2. Викласти гарбуз в блюдо для мікрохвильових печей, накрити кришкою.
3. Поставити блюдо в мікрохвильовку, готувати шматочки гарбуза 3 хвилини, великі шматки 5 хвилин. Потужність — 800 ватт.
4. Посипати гарбуз сіллю, цукром і спеціями, готувати ще 5 хвилин.

як варити гарбуз в мультиварці

1. Гарбуз вимити, обсушити і очистити.
2. Нарізати шматочками стороною 2-3 сантиметри.
3. Викласти гарбуз в ємність мультиварки.
4. Налаштувати мультиварку на режим « Випічка».
5. Варити гарбуз 20 хвилин при закритій кришці.

Як варити гарбуз в пароварці

1. Гарбуз вимити, обсушити і очистити.
2. Нарізати шматочками і викласти в ємність пароварки.
3. Посолити гарбуз.
4. Включити пароварку, варити гарбуз 30 хвилин.

як варити гарбуз на десерт

продукти
свіжа гарбуз — півкіло
Вода — 2 склянки
цукор — 6 столових ложок
кориця — 1 паличка

як варити гарбуз на десерт
1. Гарбуз помити і очистити, крупно нарізати.
2. 2 склянки води влити в каструлю і поставити на вогонь, дочекатися закипання і викласти овочеві шматочки.
3. Додати цукор і корицю.
4. Варити 20 хвилин, перевірити на готовність.
5. Шматочки гарбуза виловити за допомогою шумівки і викласти на гаряче блюдо (можна підставити блюдо під струмінь гарячої води на пару хвилин і потім обтерти рушником), посипати цукром.
6. Дочекатися, поки гарбуз остудиться, потім потримати півгодини в холодильнику.
ваш десерт готовий!

варений гарбуз на гарнір

продукти
Гарбуз — 1 кілограм
вершкове масло — 1 кубик стороною 3 сантиметри
сухарі з білого хліба — 1,5 столових ложки
лимонна кислота — щіпка
сіль — 1 чайна ложка

як варити гарбуз на гарнір
1. Гарбуз вимити, обсушити і очистити від шкірки і насіння.
2. Влити воду в каструлю, гарбуз порізати і викласти в воду, додати сіль — варити 20 хвилин.
3. Злити воду через друшляк, гарбуз повернути в гарячу каструлю, додати лимонну кислоту і перемішати.
4. На сковорідці малого діаметра розігріти масло, викласти сухарі і прогріти.
5. Гарбуз викласти на блюдо, зверху полити масляною заправкою.
ваш гарнір готовий!

Салат з вареним гарбузом

продукти
Гарбуз — 300 грам
солоні огірки — 2 середніх
помідор — 1 штука
ріпчаста цибуля — половина голови
рослинна олія — 2 столові ложки
сіль, чорний перець, кріп за смаком

як зробити з вареного гарбуза 1. Гарбуз помити, почистити і нарізувати кубиками стороною 1 сантиметр, відварити в підсоленій воді.
2. Варені шматочки гарбуза викласти на тарілку.
3. Солоні огірки порізати тонкою соломкою, помідори нарізати тонкими часточками.
4. Цибулину помити і почистити, дрібно порізати.
5. Все змішати, посолити і поперчити, посипати зеленню.

як варити кашу з гарбуза і пшенки

продукти Гарбуз — півкіло
пшоно — 3 столові ложки
Молоко — 1 стакан
Мед — 1 столова ложка
вершкове масло — 2 столові ложки

Рецепт каші з гарбуза 1. М'якоть гарбуза натерти на крупній тертці.
2. Змішати молоко і масло, підігріти в товстостінній каструлі, додати гарбуз і тушкувати 15 хвилин.
3. Потім додати промите пшоно, сіль і мед.
4. Ретельно перемішати і варити під кришкою на слабкому вогні ще 10 хвилин. Каструлю з готовою кашею загорнути в рушник і настояти 10 хвилин.

за цим рецептом кашу можна пропонувати і дітям, і дорослим.

Фкуснофакти

— з 300 грам очищеної гарбуза вийде 280 грам. З чого випливає, що гарбуз майже не уварюється.

— гарбуз по-українськи — гарбуз.

— калорійність — 28 ккал/100 грам.

— дуже смачно і корисно сушити і потім смажити гарбузове насіння!

— гарбуз можна дітям, починаючи з 6 місяців. Щоб зварити гарбуз дитині, необхідно після варіння на пару подрібнити гарбуз до стану пюре. Щоб страва була ситним, подавати варений гарбуз дитині рекомендується з сухофруктами, медом, маслом і обсмаженими насінням самої гарбуза.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?